Junts per Berguedà rebutja la incineradora de Cercs i presentarà mocions per la paralització del projecte

En un comunicat, el grup polític considera que “no obeeix al model de comarca desitjat ni als cànons de sostenibilitat que s’estan impulsant”

11 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:16h
L'antiga central tèrmica de Cercs
L'antiga central tèrmica de Cercs | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Catalunya Berguedà es manifesta totalment contrari a la instal·lació de la incineradora de Cercs i presentarà mocions i propostes de resolució mitjançant tots els seus càrrecs electes per demanar la paralització definitiva de la implantació d’aquesta incineradora, a Cercs o a qualsevol lloc de la comarca.

En un comunicat, la formació considera que “no obeeix al model de comarca desitjat ni als cànons de sostenibilitat que s’estan impulsant des de les polítiques mediambientals, turístiques i econòmiques”. La implantació d’aquesta incineradora ja va tenir el rebuig ferm i determinat de la immensa majoria de la ciutadania, dels ajuntaments i del mateix Consell Comarcal. La Generalitat de Catalunya va aturar el projecte l'estiu del 2020 perquè els terrenys de l'antiga central no estaven ordenats urbanísticament.

En la mateixa línia, la Plataforma Anti-Incineradora ja va fer públic, unes hores abans d’aquest comunicat, que l’empresa promotora de la incineradora de Cercs va presentar el 29 de setembre una proposta de Pla de Millora Urbana a l’Ajuntament de Cercs per reprendre el projecte, on fins i tot demanava la dimissió de l’actual alcalde del municipi, Jesús Calderer.