Salut defensa no s’han tancat els consultoris i que s’ha garantit l’atenció sanitària a l’Alt Berguedà

La delegada de Salut a la RSCC, Imma Cervós va posar sobre la taula les més de 20.000 visites ateses entre els mesos de juny i setembre

08 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:19h
Reunió entre els dirigents de Salut i alcaldes, a Guardiola de Berguedà
Reunió entre els dirigents de Salut i alcaldes, a Guardiola de Berguedà | Cat Salut
La secretaria d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Meritxell Budó, es va reunir aquest dijous a Guardiola de Berguedà, per tractar la cita acordada que els alcaldes van demanar mesures per evitar el tancament de consultors locals durant l’estiu.

A la reunió hi van ser presents la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, la delegada de Salut de la RSCC, Imma Cervós, la gerent de l'ICS Catalunya Central, Anna Forcada, responsables de salut al territori i alcaldes de l'Alt Berguedà, encapçalats pel president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara.

Budó va defensar que “no només va garantir el servei sinó que, a diferència d'altres estius, els consultoris locals no han tancat per vacances”. També va insistir que "tenim el compromís de garantir l'atenció sanitària i això és el que hem fet aquest estiu", bo i recordant que prova d'això és que s'han mantingut els consultoris locals oberts per prestar servei amb els professionals necessaris per donar resposta. En la mateixa línia, la delegada de Salut a la RSCC, Imma Cervós va posar sobre la taula les més de 20.000 visites ateses a l'Alt Berguedà entre els mesos de juny i setembre.

D'aquestes, el 60% s'han concentrat al CAP Guardiola de Berguedà, per un 40% als consultoris locals, va manifestar Cervós. També d'aquestes visites, la majoria han estat presencials, siguin primeres visites, visites successives o bé visites domiciliàries. Però hi ha hagut una part no gens negligible d'atencions via telefònica o bé per l'e-consulta.

D’altra banda, la gerent de l'ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada, va destacar que l'atenció primària està fent moltes altres tasques que no havia fet mai, com PCR, atenció a residències, contactes escolars, que s'han sumat a l'activitat assistencial habitual. "Hem contractat personal de totes les categories professionals i hem passat de 1.600  a 2.100 treballadors. Costa molt trobar metges de família i costa molt que vulguin anar a treballar a l'Alt Berguedà", va dir Forcada.

”L’Alt Berguedà és una zona turística que necessita més serveis”
Per la seva banda, Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, va agrair que "s'hagin escoltat les necessitats del territori". Així es dona resposta a un compromís que s'havia assumit en el seu dia", va dir Lara. "L'Alt Berguedà és una zona turística que necessita més serveis i adequadament dimensionats", va concloure el dirigent berguedà”. A la reunió  també hi ha assistit els alcaldes de Casteller de n'Hug, Salvador Juncà; de Vallcebre, Lluis Cadena; Agustí Elias de Sant Julià de Cerdanyola; Enric Pla de la Pobla de la Pobla de Lillet; Lluís Campmajó de Gósol; Moisès Masachs de Saldes; Joan Oña de Bagà juntament amb els regidors de Salut.