Trànsit cancel·larà el carril lent de la C-16 entre Cercs i Berga durant el pont del Pilar

Per millorar la fluïdesa de trànsit, el diumenge i el dimarts també s’habilitaran mesures per reduir les retencions

08 d'octubre del 2021
Actualitzat el 11 d'octubre a les 9:58h
C-16 al seu pas per Berga
C-16 al seu pas per Berga | Pilar Màrquez Ambròs
El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu la sortida de mig milió de vehicles de Barcelona pel pont del Pilar. És per això, que juntament amb els Mossos d’Esquadra, han planificat un dispositiu especial de seguretat, des d’aquest divendres a la tarda fins a la nit del dimarts. En aquesta operació s’espera intensitat de trànsit sobretot cap a zones de l’interior i de muntanya.

Per millorar la fluïdesa de trànsit, el divendres i dissabte al Berguedà es cancel·larà el carril lent de la C-16 entre Berga i Cercs. Pel diumenge i dimarts també s’habilitaran mesures per reduir les retencions viàries. L’objectiu de l’activació del dispositiu és el de minimitzar les possibles complicacions viàries en una operació sortida.

Pel que fa a la resta del país, es pot produir un increment de retencions en les autopistes alliberades de peatge (AP-7 des de La Jonquera fins a Alcanar, C-32 nord i C-33) des del passat 1 de setembre, atès que, tal com ha succeït els caps de setmana anteriors, hi ha un transvasament de vehicles cap a aquestes vies, que ja eren considerades, abans d’aquesta situació de gratuïtat, com a carreteres d’elevada mobilitat en totes les operacions especials anuals. També l'A-2, la C-14, la C-17, la C-16 i la N-260 poden patir retencions si fa bon temps, així com les vies més properes a Barcelona o altres com la N-145 a la Seu d'Urgell, la N-340 al Vendrell i la C-55 a Castellgalí.

Trànsit no només preveu actuar al Berguedà, sinó que també obrirà el carril BUS-VAO de la C-58 a tots els vehicles durant el dissabte i diumenge. Per la tornada del pont, també habilitarà mesures a la C-55 a Castellgalí i a la N-II a Tordera, així com el carril BUS-VAO de la C-58. A l'AP-7 s'habilitarà un carril en sentit contrari a l'habitual entre Sant Celoni i la Roca del Vallès i entre Vilafranca del Penedès i el peatge de Martorell, en sentit Barcelona. La C-14 també tindrà mesures especials dissabte i diumenge per la Fira del Torró d'Agramunt.

Per gestionar l'augment de mobilitat, Trànsit i Mossos incrementaran els efectius disponibles i comptaran amb mitjans aeris. La policia catalana, amb 1.728 agents, farà 1.257 controls d'alcoholèmia, drogues, velocitat, transports, motos, distraccions i seguretat passiva. Fins aquest dijous han mort 102 persones en 96 accidents mortals a les carreteres catalanes.
 
Arxivat a