Berga reubica al carrer els desfibril·ladors que es trobaven a l’interior d’edificis públics

Els DEA situats al Teatre Municipal, el Pavelló de Suècia i el camp de futbol municipal s’han instal·lat a l’exterior dels equipaments

Redacció
07 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:26h
Berga reubica al carrer els desfibril·ladors que es trobaven a l’interior d’edificis públics
Berga reubica al carrer els desfibril·ladors que es trobaven a l’interior d’edificis públics | Ajuntament de Berga
Berga ha reubicat al carrer els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) que tenia distribuïts per diversos espais i equipaments municipals. Alguns d’ells es trobaven a l’interior d’edificis públics i això feia que no es poguessin utilitzar quan aquests equipaments estaven tancats al públic. Per aquest motiu, els desfibril·ladors situats al Teatre Municipal, el Pavelló de Suècia i el camp de futbol municipal s’han instal·lat a l’exterior dels equipaments. En l’últim cas, el DEA s’ha col·locat a l’accés dels vestidors.

Actualment, la ciutat de Berga disposa de 12 desfibril·ladors externs automàtics. En concret, 8 aparells depenen del consistori berguedà i 4 han estat adquirits i gestionats per farmàcies, però són d’accés públic permanent, ja que estan ubicats a l’exterior dels establiments. La ubicació de la dotzena de desfibril·ladors és la següent:
 
  1. Santuari de Queralt – A l’entrada de la botiga de records
  2. Vehicle de la Policia Local – DEA mòbil
  3. Plaça de Sant Pere – Entrada de l’Ajuntament de Berga
  4. Plaça de Sant Joan – Entrada del Casal Cívic de Berga
  5. Teatre Municipal – al costat de l’accés principal
  6. Pavelló de Suècia – Accés principal
  7. Camp de futbol municipal – Accés als vestidors
  8. Pavelló d’Esports – Accés inferior del Pavelló Vell
  9. Farmàcia Álvarez – Carrer Gran Via, 28.
  10. Farmàcia M. Cosp – Passeig de la Pau, 55.
  11. Farmàcia Badia – Passeig de la Indústria, 23.
  12. Farmàcia Saz – avinguda del Canal Industrial, 14-16.

La cardioprotecció
Un espai cardioprotegit és el resultat d’una planificació específica i la dotació dels recursos adequats que permetin dur a terme les intervencions integrades en la cadena de supervivència. Això significa que a banda de disposar d’una xarxa de desfibril·ladors ubicats en espais de gran concurrència de persones que permetin aconseguir que el temps transcorregut entre la detecció de l’aturada i la primera descàrrega del DEA sigui inferior a 5 minuts, també és necessari impulsar accions de formació en reanimació cardiopulmonar de les persones actuants (les primeres persones que intervenen) segons els estàndards del Consell Europeu de Reanimació, la formació i la informació a la ciutadania i l’accés públic a la desfibril·lació.   

Sessions formatives
Una altra de les accions realitzades ha estat la formació i divulgació en suport vital bàsic i utilització del desfibril·lador adreçat a la població general i al personal municipal de l’Ajuntament de Berga que desenvolupa tasques d’atenció al públic. El passat divendres, 1 d’octubre, els membres de l’associació De tot cor van impartir una sessió formativa al Pavelló de Suècia per posar en pràctica els coneixements adquirits prèviament a través d’una sessió telemàtica.

La Policia Local també ha cursat la formació mitjançant una sessió feta el passat mes de març en què hi van participar 22 agents. Un dels vehicles del cos policial compta amb un DEA per poder utilitzar-lo en cas d’urgència.

 
 
Arxivat a