RECICLATGE

El Berguedà rebrà 700.000 euros de la Diputació per costejar la implantació del porta a porta

L’aportació es farà en dues anualitats per valor de 350.000 euros cadascuna

per Roger Simon, Berga, Catalunya | 6 d'octubre de 2021 a les 17:13 |
El Berguedà rebrà 700.000 euros de la Diputació per costejar la implantació del porta a porta | Roger Simon
El Consell Comarcal del Berguedà ha anunciat aquest dimecres que rebrà 700.000 euros per part de la Diputació de Barcelona per costejar la implantació del sistema de recollida de residus del porta a porta al Berguedà. L’aportació es farà en dues anualitats per valor de 350.000 euros cadascuna.

En la reunió celebrada a la seu del Consell, el diputat d’Acció Climàtica de la Diputació, Xesco Gomar, juntament amb el president del Consell Comarcal, Josep Lara, el conseller de Medi Ambient, Vicenç Linares, i el vicepresident tercer, Abel Garcia, s’han reunit per materialitzar el compromís assumit en el seu moment per la Diputació de Barcelona, que era donar suport a la comarca del Berguedà per implantar el nou model de recollida de residus.


Per una banda, el president Lara ha recordat que “la implantació del sistema va costar al voltant de dos milions d’euros, i que l’ajuda de la Diputació ens dona oxigen”. El dirigent berguedà també ha valorat que “aquest sistema de recollida de residus del porta a porta ha funcionat correctament, i ha permès que la comarca estigui al capdavant de les comarques catalanes en reciclatge”.

Per l’altra, el diputat Gomar ha expressat que “l’aposta que va fer el Berguedà en el seu moment va ser valenta, ja que aquest servei camina cap al futur”. En aquest sentit, també ha declarat que aquest és el camí, perquè va “en la línia que exigeix la normativa europea”. En aquests objectius europeus, Gomar també ha dit que “el porta a porta és el millor sistema que hi ha per fer una bona selecció dels residus, i els resultats del Berguedà així ho demostren. En la gestió dels residus hem de ser valents a l'hora d'explicar a la ciutadania que el que li demanem és per aconseguir aquests bons resultats en el tractament que hem de fer”.


Abel Garcia, vicepresident tercer del Consell del Berguedà, ha assegurat que la Diputació “és l’administració mare dels municipis a la província de Barcelona”. Garcia considera que ajudes com els 700.000 euros esmentats són un clar exemple “del bon treball que es realitza des de les administracions per millorar els serveis públics que presten a la ciutadania en diferents àmbits”.

Aquesta aportació de la Diputació de Barcelona forma part de la subvenció adoptada l'any 2018 per la implantació del servei de recollida de residus porta a porta a 12 municipis de la comarca. Des de la seva implantació, el nou servei ha permès arribar a fer una recollida selectiva de les deixalles que arriba prop del 70% del total, el que es considera un objectiu assolit satisfactòriament.

Pel que fa als 19 municipis restants de la comarca, Vicenç Linares, conseller de Medi Ambient i de Sostenibilitat, ha explicat que “estem treballant” per implantar el nou model de recollida. Ha explicat que “ara s’està dimensionant el nou sistema que anirà en la línia del contenidor intel·ligent”. Linares ha explicat que caldrà  fer un nou contracte.

 

 

Participació