CORONAVIRUS

La Covid-19 a Berga es dispara i registra 84 casos positius en una setmana

L’índex de risc de rebrot s’enfila fins a 2129,06 punts i la taxa de reproducció de l’epidèmia se situa a 4,08

per Roger Simon, Berga, Catalunya | 6 d'octubre de 2021 a les 11:06 |
Vacunació contra el coronavirus | Josep M Montaner
La ciutat de Berga ha registrat 84 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, setanta-vuit més que en la darrera setmana, i també s’han comptabilitzat 88 casos en els darrers 14 dies, que suposa una pujada dràstica de +74 tenint en compte l’última setmana. L’increment significatiu del nombre de casos positius a la ciutat es deu al brot detectat a l’Escola Xarxa de Berga. En concret, es van detectar 60 casos positius per Covid-19.

Actualment, l’índex de risc de rebrot és de 2129,06 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que s’ha disparat respecte a l’última setmana (54,36), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia també augmenta fins a situar-se en els 4,08 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa. 

Incidència a la residència municipal


En els últims set dies, s’ha detectat 1 cas positiu per Covid-19 entre el personal laboral de la residència municipal Sant Bernabé. Es tracta d’un cas vinculat al brot que es va produir la setmana passada a l’Escola Xarxa. La persona amb diagnòstic positiu es troba en situació de baixa mèdica fins que hagi superat el període de confinament i les proves PCR siguin negatives, tal com estableix el protocol. Es tracta d’un cas aïllat, ja que no s’han detectat més casos positius entre la resta del personal ni entre els usuaris i usuàries del centre.


Situació epidemiològica al Berguedà


Del 24 al 30 de setembre s’han registrat 100 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut en data de 5 d’octubre, es redueixen a 2 les persones del Berguedà ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 29.572 persones vacunades amb primera dosi, 26.060 amb segona dosi, 575 amb tercera dosi i 28.925 amb la pauta completa.

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació