Apareixen unes escultures de ciment en forma de penis a Vilada i el consistori les destrueix

L’escultor defensa que les va col·locar en mode de sàtira i llibertat d’expressió, en canvi, el consistori remarca que ho va fer sense el seu permís ni del propietari del terreny

05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 19:29h
Apareixen unes escultures de ciment en forma de penis a Vilada
Apareixen unes escultures de ciment en forma de penis a Vilada | Quim Pons
Unes esculturesde ciment que simulen un penis van aparèixer a mitjans de la setmana passada a la zona dels Pins de Metge de Vilada. La polèmica va iniciar-se quan l’Ajuntament del municipi les va escapçar en primer moment per saber de quin material estaven fetes. L’objectiu del consistori era traslladar-les en un altre indret. Però, com que no es podien moure, finalment, aquest dilluns les han enderrocat completament, perquè estaven clavades a terra amb barres de ferro, ha defensat l’Ajuntament.

En declaracions a Nació Berguedà, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilada, Quim Pons, ha informat que l’acció es va fer sense el permís del propietari ni tampoc es va consultar a l’Ajuntament. A més, manifesta que el terreny utilitzat és privat i d’ús públic, i “qualsevol cosa que s’hi faci s’ha de consultar al propietari i al consistori”, ha remarcat Pons.

Per altra banda, l’autor de les escultures i veí de Vilada, Josep Roca, defensa que les va col·locar en aquell indret a mode de sàtira i de llibertat d’expressió, i que l’únic objectiu era fer “gràcia” als vilatans del poble. L’artista, a més, considera que la decisió d’enderrocar-les ha estat per part del consistori, ja que el propietari dels terrenys no s’havia mostrat contrari a col·locar les “polèmiques” escultures en aquella zona. Per acabar, Roca ha exposat que sí el consistori li hagués demanat que les retirés, ell ho hagués fet sense cap impediment

El regidor Pons ha aprofitat l’ocasió per tancar la polèmica i ha al·legat que “tothom que ens ha demanat de fer alguna cosa a Vilada, sigui el que sigui, crec que sempre li hem dit que sí, però sempre seguint uns procediments establerts”.
 

Les escultures de ciment han estat enderrocades. Foto: Quim Pons