1 de 10
PATRIMONI

Gironella amplia la ruta de les Fonts amb la incorporació de dues fonts més de Cal Bassacs

La inauguració es farà el pròxim dimarts, 12 d’octubre amb una fontada a l’hora de fer el vermut

S’organiza una fontada per inaugurar i donar a conèixer les noves fonts | Ajuntament de Gironella
per Redacció, Gironella, Catalunya | 5 d'octubre de 2021 a les 13:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Gironella ha ampliat la ruta de les Fonts amb la incorporació de la Font Trobada i la Font dels Roures, ambdues a Cal Bassacs, passant a tenir 16 fonts. La inauguració de les noves fonts es farà el pròxim dimarts, 12 d’octubre, amb una fontada a l’hora del vermut.

Les dues fonts s’han recuperat i restaurat per poder-nos incloure en el circuit, i s’han aprofitat les obres per fer millores en la senyalització, incorporant nous panells, s’han creat noves zones de descans col·locant bancs al llarg del recorregut, i s’han millorat les condicions d’alguns dels camins.


Teresa Terricabres, regidora de Salut, explica que la voluntat de l’Ajuntament és anar augmentant progressivament la ruta, i poder arribar a Viladomiu Nou i Viladomiu Vell per poder tenir una ruta accessible des de tots els barris i colònies, i poder oferir un recurs turístic transversal que permeti descobrir Gironella al complert, amb tasts de la ruta del modernisme i la ruta de les colònies.

Terricabres afegeix que per donar a conèixer les dues noves fonts s’organitza una caminada amb fontada el pròxim dimarts, 12 d’octubre, a les 11 hores del matí. El punt de sortida serà la Font del Paco, i se seguirà la ruta de les Fonts fins a la font dels Roures, on es farà una fontada. Les persones que vulguin participar-hi s’han d’inscriure a través d’aquest enllaç, i l’Ajuntament oferirà unes estovalles per cada grup bombolla fins a esgotar existències.


Aquestes obres de condicionament i millora de la ruta de les Fonts han estat possible gràcies a una subvenció del Pla de Foment de Turisme que ha gestionat el Consell Comarcal del Berguedà, i han tingut un cost que ha rondat els 34.000 €.

 
Participació