El Berguedà premia les millors fotografies del Concurs «Memorial Joan Ribera»

Enguany, el certamen ha triplicat el nombre de fotografies rebudes, passant de les 81 del 2020 a les 269

Redacció
04 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:11h
Primer premi: “Encerclat”
Primer premi: “Encerclat” | Josep Pont
El Berguedà ha premiat les millors fotografies del “Memorial Joan Ribera” en un acte que es va celebrar aquest dissabte passat. El lliurament dels premis de la quinzena edició del Concurs de Fotografia del Berguedà, organitzat pel Consell Comarcal del Berguedà i l’Arxiu Comarcal del Berguedà, va tenir lloc al monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà.

Enguany, el certamen ha triplicat el nombre de fotografies rebudes, passant de les 81 del 2020 a les 269, una de les xifres més altes del concurs.  D’aquest total, 115 han concursat en la categoria de “Berguedà”, 98 en la de “Romànic al Berguedà” i 56 en la de “Guardiola de Berguedà”. Així mateix, també s’han doblat el nombre de premis passant de 3 a 6 amb una dotació econòmica global de 1.080 euros, una xifra inèdita fins ara.

La fotografia “Encerclat” de Josep Pont sobre la crema de faies de la festa de la Fia-faia s’ha endut el primer premi de la categoria “El Berguedà”. El segon ha estat per un paisatge primaveral anomenat “Verd primavera” obra de Marc Elias.

En la categoria “Romànic al Berguedà”, el primer premi ha correspost a la fotografia titulada “Monumental” de Pep Moyano que ha copsat un absis romànic. “Les Verges” de Joan J. Lacalle ha obtingut el segon premi.

Pel que fa a la categoria de “Guardiola de Berguedà”, el primer premi ha estat per “Balcons a Guardiola” de Maria Dolors Porcel. Ramon Subirana ha guanyat el segon premi amb la imatge “Escala”.

El valor documental de les imatges
El president del Consell Comarcal del Berguedà i alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, ha exposat que el Memorial Joan Ribera “és un homenatge al Cinto” tal com el coneixien al poble.  “Era una persona molt implicada en la vida social de Guardiola i de la comarca”. Fruit de la seva dedicació a la fotografia des del 14 anys “ens ha deixat un llegat importantíssim”  que “s’ha de mantenir viu i també reivindicar”.

El dirigent ha agraït la participació dels fotògrafs al concurs  i els ha encoratjat a “continuar retratant el dia a dia berguedà” amb unes imatges que tenen valor documental i també sentimental. Lara ha convocat l’edició del 2022.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Araceli Esquerra, ha destacat que la quinzena edició del certamen hagi arribat a les 269 obres amb participants de diferents punts de la comarca i també de fora. Esquerra ha reivindicat el paper de les administracions com el Consell Comarcal del Berguedà  per reconèixer la riquesa cultural del territori.

“És una obligació dels ens públics fer actes com el Memorial Joan Ribera i Fornells que reconeguin el talent artístic” . La consellera de Cultura ha posat en valor  un certamen que amalgama “fotografia, patrimoni i música. Estic orgullosa de ser aquí avui” ha conclòs.

Les imatges guanyadores de la quinzena edició del Concurs de Fotografia del Berguedà es poden veure a continuació.

Categoria Berguedà
 

Primer premi: “Encerclat”. Foto: Josep Pont

 

Segon premi: “Verd primavera”. Foto: Marc Elias


Categoria Romànic Berguedà
 

Primer premi: “Monumental”. Foto: Pep Moyano

 

Segon premi: “Les Verges de Joan”. Foto: Joan J. Lacalle


Categoria Guardiola
 

Primer premi: “Balcons a Guardiola”. Foto: Maria Dolors Porcel

 

Segon premi: “Escala”. Foto: Ramon Subirana