INVESTIGACIÓ

Ginkgo impulsa una nova Cursa de la Dona per recaptar diners per a la investigació del càncer

L’entitat reivindica la necessitat de destinar recursos públics a la investigació de la malaltia

per Roger Simon, Berga, Catalunya | 1 d'octubre de 2021 a les 17:13 |
Membres de l'associació Ginkgo i l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez | Roger Simon
Un any més, Ginkgo, l’associació de persones afectades de càncer, impulsa una nova Cursa de la Dona, per recaptar diners per a la investigació del càncer. Després que l’any anterior no es pogués celebrar a causa de la pandèmia, enguany tornen amb més ganes que mai. Serà el pròxim diumenge, 17 d’octubre, a les 10 del matí. El punt de sortida i arribada serà la plaça Font del Ros i per participar-hi caldrà inscriure’s prèviament.

La cursa sortirà de la Font del Ros, i es dirigirà a la depuradora, i d'allà resseguirà la Serra de Noet i farà cap a Sant Bartomeu de la Valldan. "És un recorregut de 6 quilòmetres, fàcil i planer per a tothom i hi ha l'opció de participar en la caminada familiar, en comptes de la cursa", ha recordat Aurora Fernández, presidenta de l’entitat.


Fernández ha avançat que “el donatiu per participar en l’esdeveniment és de 10 € i inclou una samarreta commemorativa de la cursa de color verd”. Les inscripcions es poden fer els dimarts a la tarda al local del Ginkgo (Cal Fàbrega), al carrer Major, o per Internet a través d’aquest enllaç.

L’entrega dels dorsals es farà el dissabte, 16 d’octubre, de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores, a Cal Fàbregas. En aquesta ocasió, no s’acceptaran inscripcions el mateix dia de la cursa. L’aportació aconseguida amb els donatius de la cursa i caminada es destinaran a l’IDIBELL, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge.


Destinar recursos públics a la investigació de la malaltia del càncer


La presidenta del Ginkgo, Aurora Fernández, ha lamentat que “la majoria dels recursos es destinessin a la gestió de la Covid-19 i això va impossibilitar que es fessin totes les proves de cribratge per a la detecció de diferents tipus de càncer que s’haurien fet en condicions normals”. Fernández ha remarcat la importància de disposar de recursos per tal que es puguin portar a terme les tasques d’investigació que permetin millorar els tractaments i la qualitat de vida de les persones afectades i fer que la malaltia del càncer deixi de ser mortal.

Per altra banda, l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha fet una crida a la societat berguedana perquè la Cursa i Caminada de la Dona es converteixi en un acte reivindicatiu, i ha exigit als governs que “d’una vegada per totes apostin per dotar de finançament a la sanitat pública, que s’ha demostrat que és de qualitat”.

Ginkgo - APAC del Berguedà és una associació de persones afectades de càncer que treballa per aconseguir la millora de l'atenció que reben els pacients i el seu entorn a l'hora d'afrontar les malalties oncològiques a través d'una actitud dinàmica i positiva. Aquest afany de plantar cara al càncer amb un somriure ha fet que l'entitat promogui l'organització d'esdeveniments lúdics i participatius.
 

 

Participació