Esquerra Republicana tindrà la primera oficina parlamentària de la Catalunya Central al Berguedà

Es posarà en funcionament, el pròxim 29 d’octubre, al local que el partit disposa a Berga

01 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:47h
Presentació de la nova oficina parlamentària d'ERC
Presentació de la nova oficina parlamentària d'ERC | Roger Simon
Esquerra Republicana del Berguedà tindrà, a partir del pròxim 29 d’octubre, una oficina parlamentària a la comarca, i serà la primera que es disposi a la Catalunya Central. L’objectiu principal de l’oficina serà oferir un espai que intenti acostar la ciutadania als polítics i enfortir el canal de comunicació constant entre les diverses institucions que tenen representants berguedans i berguedanes, amb el teixit associatiu, econòmic, social i les persones del Berguedà.

El servei comptarà amb membres d’ERC al territori que tenen representació a institucions com el Parlament de Catalunya, Senat i la Diputació de Barcelona. En concret, les responsables que lideraran aquesta atenció seran la diputada al Parlament, Alba Camps; la portaveu d’ERC al Senat, Mirella Cortès; i la diputada a la Diputació de Barcelona, Mireia Besora. En tractar-se d’una interlocució directa sense intermediaris amb diputades i senadores, permetrà traslladar les consultes a les diferents cambres legislatives i institucions, i alhora, agilitzarà el fet de donar una millor resposta.

Alba Camps, diputada al Parlament, ha manifestat que “no només han de venir els berguedans a ser propositius i explicar propostes, sinó que també poden venir a demanar sobre qualsevol tema i com s’hi està treballant”. A més, “no només s’acceptaran propostes que tractin sobre el Berguedà, sinó que siguin fruit de la voluntat de les persones que viuen, treballen i estudien a la comarca”, ha informat Camps. Alhora, el servei esdevé una aposta per la transparència que permetrà preguntar sobre temes de la comarca i també de la feina que desenvolupa Esquerra Republicana a la resta de Catalunya.

Tal com ha informat Mireia Besora, diputada a la Diputació de Barcelona, “l’atenció a la ciutadania es farà l'últim divendres de cada mes”. Per una banda, a la franja de matí, l’Oficina es desplaçarà pel territori i anirà adreçada a les entitats, associacions, empreses, col·lectius, etc. I a la tarda, de quatre a vuit del vespre, el servei s'obrirà a la ciutadania per oferir una atenció a títol individual en modalitat presencial o telemàtica.

L'espai físic on es rebran les visites serà el local que Esquerra Republicana disposa a Berga, ubicat a la Plaça Doctor Saló, 4, 1r. En el cas de les trobades telemàtiques, per concertar la cita, caldrà posar-se en contacte prèviament a través de l’adreça [email protected].

El servei, que permetrà conèixer les problemàtiques de ben a prop, no només s'implementarà a la comarca berguedana, sinó que progressivament en els pròxims mesos s'estendrà arreu de la Catalunya Central amb l’objectiu de comptar amb oficines a la resta de comarques que permetin una millor coordinació entre el territori.
 
Arxivat a