ECONOMIA CIRCULAR

La Serradora Boix de Puig-reig obre una planta solar fotovoltaica per reduir emissions de CO2

L'empresa fa un pas més per garantir la producció energètica renovable dins el seu compromís amb la circularitat de la seva activitat

Planta Solar Fotovoltaica a la Serradora Boix de Puig-reig | Tinkle
per Redacció, Puig-reig, Catalunya | 29 de setembre de 2021 a les 12:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Serradora Boix de Puig-reig ha implantat una planta fotovoltaica de 250 kW i 780 panells per a l'autoproducció d'energia elèctrica renovable, sota una estratègia empresarial vinculada a la sostenibilitat i la circularitat de la seva activitat.

Garantir la sostenibilitat mediambiental i econòmica del territori són les peces clau de l'estratègia del grup. Amb el compromís de consumir energia 100% d'origen renovable fa un pas més endavant amb una inversió de 196.000 € per produir i autoconsumir que permet una reducció d'emissions de 110.000 kg/any.


L'empresa aposta per l'autogeneració elèctrica per abastir els processos productius que demanden més energia. Boix és un clar exemple d'economia circular que treballa per minimitzar l'impacte del seu cicle productiu sense generar residus que ja des de l'any 2004 opera amb la mateixa biomassa que produeix a la seva planta.  

"L'autogeneració és un pas més dins el nostre compromís amb la sostenibilitat i la modernització de la indústria de la fusta. Apostem per la gestió sostenible del medi natural com a peça clau per un desenvolupament territorial sostenible", destaca Carles Martí, director general del grup.
50 anys de bioeconomia forestal


Fundada l'any 1970 a Puig-reig, Boix és el principal referent en bioeconomia forestal de Catalunya. Amb la voluntat de fer sostenible l'activitat de la gestió forestal i de revaloritzar els productes que se'n deriven, Boix lidera el mercat català amb una facturació anual de 25M € (2020).

Actualment el grup familiar gestiona 2 plantes de producció al Berguedà -2 serradores, una planta d'embalatge - i dona feina a 120 persones de la comarca que, amb la seva activitat, transformen 180.000 tones de fusta anuals en fusta serrada, embalatges, biomassa o elements per a la seguretat viaria.

Al llarg de 50 anys, Boix ha diversificat i ampliat la seva activitat per crear valor al capital natural forestal mentre treballa en la preservació dels boscos. En aquest sentit, ha implantat nova tecnologia i ha incorporat la digitalització dels seus processos per millorar l'eficiència i la seguretat d'un dels sectors econòmics més antics i arrelats en el nostre país.
 

 

Participació