La Berga Bolet omplirà de tardor el Carrer Major, però sense el popular concurs de tapes

Les restriccions vigents han obligat a la UBIC i l’Ajuntament de Berga a adaptar la programació a la situació actual

29 de setembre del 2021
Actualitzat el 30 de setembre a les 12:54h
Presentació de la Berga Bolet 2021
Presentació de la Berga Bolet 2021 | Roger Simon
La Berga Bolet se celebrarà aquest dissabte, 2 d'octubre, però sense el popular concurs de tapes, així ho ha anunciat el president de Bergacomercial, Xavi Orcajo.

L’entitat comercial i l’Ajuntament de Berga han adaptat la programació de la mostra popular de tardor a les restriccions vigents de contenció de la pandèmia, mantenint la 50a Trobada micològica del Berguedà, i incorporant la Fira d’artesania i la inauguració de l’antiga ceràmica Puig, com a centre d’artesania. També es recupera la tradicional passada de la Bauma dels Encantats i l’Escola Municipal de Música de Berga, que l’any passat per la Covid-19 es va anul·lar.

Núria Romero, vocal de l’entitat de comerciants, ha destacat a la roda de premsa que “hem volgut donar un aire més modern a la Berga Bolet amb la decoració del Carrer Major”. És per això que la galeria d’art Dones d’Art, amb col·laboració de l’Associació de Veïns del Carrer Major, i Verdaguer7, s’han encarregat de fet bolets de diverses dimensions. “Els més petits s’han inspirat amb el món infantil i imaginari, i els més grans en el pop art”, ha dit Núria Romero.

També, el centre d’art Verdaguer7 hi ha col·laborat amb quatre bolets més, que representen les quatre estacions de l’any. Hi haurà el d’estiu dedicat a la Patum; el d’hivern al tió; el de la tardor a la fira de Santa Tecla; i el de la primavera a Sant Jordi i el drac.

D’altra banda, a la plaça de Sant Pere hi tindrà lloc la Fira d’artesania, a càrrec de BerguedArt. Roser Rifà, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, ha manifestat que “ens semblava que era una bona oportunitat fer-ho a Sant Pere, per fer de porta d’entrada a les activitats del Carrer Major”. A la Fira hi haurà nou parades i tallers i demostracions d’ofici per a tots els gustos durant tot el dia, d’11 a 13 i de 16,30 a 18 h. 

A més a més, l’antiga ceràmica Puig de la plaça de Sant Pere, tornarà a apujar la persiana. BerguedArt hi obrirà la seva nova seu. “És una aposta ferma i en la línia que cada vegada més locals del barri vell vagin aixecant la persiana”, ha conclòs Rifà.

Finalment, Orcajo, president de Bergacomercial, ha informat que “esperen poder recuperar el tradicional concurs de tapes l’any vinent”, i convida a la gent a passejar-se pel barri vell de Berga i pugui gaudir de la Berga Bolet. Consulta totes les activitats programades al cartell.
 

Programa d'activitats de la Berga Bolet 2021



 
Arxivat a