CULTURA

Berga fomenta les arts plàstiques amb una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida de Tardor

El certamen se celebrarà el pròxim dissabte, 2 d’octubre, als carrers del centre de la ciutat

per Redacció, Berga, Catalunya | 28 de setembre de 2021 a les 13:42 |
Les obres participants al concurs s'exposaran als locals del circuit expositiu d'Art Major | Ajuntament de Berga
Cavallets, llenços, pinzells i pintura i artistes ompliran els carrers del centre de Berga durant la celebració del Concurs de Pintura Ràpids de Tardor que es farà el pròxim dissabte, 2 d’octubre. El certamen dedicat a les arts plàstiques al carrer posarà a prova les habilitats de les persones participants que hauran d’afrontar el repte de pintar un quadre en poques hores plasmant la quotidianitat de les persones, el temps i l’espai que omplen de vida els racons del nucli antic.

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament impulsa aquest concurs pictòric que enguany mantindrà la dotació econòmica de 1.450 euros en premis i consolidarà la categoria dedicada al Convent de Sant Francesc.


Característiques del certamen pictòric


La inscripció per participar al Concurs de Pintura Ràpida de Tardor de 2021 serà gratuïta i es podrà fer el mateix dissabte, 2 d’octubre, de 8 a 9 del matí al vestíbul del Teatre Municipal de Berga (Ronda de Queralt, 15). El segellat de les teles es realitzarà en el moment de formalitzar la inscripció per tal que les persones participants puguin iniciar el procés de creació de les obres.


Cada artista podrà presentar una sola obra que haurà d’estar elaborada des dels emplaçaments recollits en les bases del concurs. En concret, les propostes hauran d’haver estat pintades des del carrer Major o els carrers i places adjacents, així com des de l’entorn immeditat del convent de Sant Francesc.

La mida dels llenços haurà de ser d’un mínim de 12 F i un màxim de 40 F o equivalent, tal com estableix el sistema de mesura universal dels bastidors emprats per a la subjecció de les teles. Els quadres podran estar elaborats emprant qualsevol tècnica pictòrica i el suport utilitzat també serà lliure. L’entrega dels quadres es farà el mateix dissabte, 2 d’octubre, de 13:30 a 14:00 h i de 15:30 a 16:00 h, al vestíbul del Teatre Municipal.

El jurat estarà format per persones vinculades a les arts plàstiques i l’àmbit cultural, entre les quals s’inclouen artistes i persones formades en Belles Arts, entre d’altres. Els criteris de valoració de les obres es basaran en l’originalitat, la tècnica, el treball del color, la composició i la perspectiva.

Premis del concurs


La dotació econòmica del concurs serà de 1.450 € distribuïts en un 1r, 2n i 3r premi de 450, 300 i 250 euros, respectivament. També hi haurà un premi especial de 450 € per a les obres dedicades al convent de Sant Francesc. Les obres que optin al premi en aquesta categoria, no podran obtenir el primer premi genèric, però sí que podran ser reconegudes amb el segon o tercer premi del certamen.

El veredicte del jurat i el lliurament de premis es farà en un acte públic el mateix dissabte, 2 d’octubre, a les 5 de la tarda a la Sala Casino (Teatre Municipal de Berga).

Exposició de les obres


Les obres participants en el concurs s’exposaran del dilluns, 4 d’octubre, al dimarts, 2 de novembre, als locals del circuit expositiu d’Art Major i altres aparadors buits de la zona del carrer Major.
 

 

Participació