La gerent de l’Hospital de Berga, Anna Forcada, escollida pel Comitè Científic Assessor de la Covid-19

La metgessa formarà part de l’òrgan assessor per a l’abordatge d’estratègies de control de la pandèmia a Catalunya

Redacció
28 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:35h
Anna Forcada, gerent de l'Hospital Sant Bernabé de Berga
Anna Forcada, gerent de l'Hospital Sant Bernabé de Berga | ICS
La gerent de l’Hospital Sant Bernabé de Berga, Anna Forcada, ha estat escollida per part del conseller Argimon per formar part del Comitè Científic Assessor de la Covid-19, un òrgan assessor per a l'abordatge d'estratègies de control de la pandèmia a Catalunya, que actuarà amb independència de criteri en l'exercici de les seves funcions. Forcada també és la gerent de la Gerència Territorial de la Catalunya Central i de l’ICS a la Catalunya Central.

El Departament de Salut i la Secretaria de Salut Pública han treballat els darrers mesos i de manera continuada en contacte amb els diversos experts que hi ha al país a l'hora d'assessorar les diferents accions de control de la pandèmia. Per tal de constituir formalment aquest Comitè Assessor, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha decidit fer un pas més i aprovar la creació d'aquest Comitè.

Les funcions del nou Comitè
Anna Forcada va assistir a la primera reunió del nou Comitè Científic Assessor de la Covid-19 aquest dilluns 27 de setembre a Barcelona. Serà un òrgan d'assessorament tècnic, d'acord amb el coneixement científic dels membres, en la determinació de les estratègies de control de la Covid-19 del Departament de Salut i emetrà recomanacions i propostes sobre l'abordatge de la problemàtica que la pandèmia planteja.

Està format per un mínim de 20 i un màxim de 35 membres d'entre professionals de reconegut prestigi en el camp de la sanitat, la medicina, les ciències de la salut i les ciències socials, jurídiques i econòmiques. Tots els seus integrants són nomenats per un període de tres anys.
 

Comitè Científic Assessor Covid. Foto: ICS


La independència de criteri en el funcionament del Comitè és una garantia de servei de la ciutadania. Per això, la seva composició és prou àmplia per assegurar que puguin contribuir a conformar l'activitat  assessora persones vinculades al coneixement científic des de diferents professions i àmbits de treball.

Per garantir l'operativitat del Comitè, es preveu que, a més d'en sessió plenària, actuï també en comissions de treball. El comitè es reunirà en sessió ordinària, com a mínim una vegada cada trimestre i en sessió extraordinària, sempre que ho requereixi el conseller o consellera de salut o el secretari o secretària de salut pública.

La creació d'aquest comitè s'avé amb els consells de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha assenyalat com a bona pràctica per als governs en la gestió de la pandèmia, el fet de comptar amb un comitè científic assessor de caràcter independent.