L'acte anual de l'ACEB Suma celebrat al Museu de la Colònia Vidal reuneix més de 120 persones

La comissió d’empresàries i directives de l’ACEB va reivindicar el paper de la dona en els espais de lideratge empresarial

Redacció
28 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:29h
Núria Soler durant la ponència
Núria Soler durant la ponència | ACEB
L’ACEB Suma, la comissió d’empresaris i directives de l’ACEB va reivindicar el paper de la dona en els espais de lideratge empresarial un cop més. Va ser coincidint amb l’inici del curs i en el marc de l’Acte Anual d’ACEB Suma que va tenir lloc al Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig amb la presència de més de 120 assistents.  

L’acte organitzat per l’ACEB Suma va comptar amb la participació del Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i va ser l’escenari d’una ponència sobre lideratge en femení.

El president de l’Associació d’Empresaris del Berguedà, Josep Maria Serarols, va recordar que fa dos anys de la presentació d’ACEB Suma, una trobada que també va ser el primer acte públic de l’equip que forma la Junta Directiva actual. “A la societat que volem no hi ha desigualtat de gènere” va assegurar Serarols, que va confirmar que “la presència de la dona a l’ACEB és contundent”.  Serarols també va explicar que “des de l’ACEB s’intenta desvetllar el que està adormit o amagat sota muntanyes d’excuses, ja que ens trobem en un moment cabdal de la comarca”. El president de l’ACEB va llançar un missatge clar: “No defallim, anem a totes i us animem a totes i tots a sumar”.

Tal com va comentar el presentador de l’acte, el periodista berguedà Abraham Orriols, només el 34,4% dels autònoms de la Unió Europea són dones. De fet, a Catalunya, només el 37,1% dels empresaris són dones. Núria Cinca, membre de la comissió d’empresàries i directives de l’ACEB,  va explicar que les dones de la comarca “tenen ganes de tirar endavant, que les coneguin i que tothom sàpiga qui són”. “Hi hem estat sempre, però potser no estàvem al davant. Ara és hora de fer aquest pas endavant”, va afirmar Cinca.

És per això que l’ACEB Suma treballa cada dia, amb la voluntat de  revertir aquest fet històric, que succeeix sobretot en problemes de lideratge. Per fer-ho, tal com va detallar Cinca, no s’ha aturat l’activitat ni tan sols en el confinament més estricte de la pandèmia, quan es va organitzar una iniciativa audiovisual amb la col·laboració de 40 dones emprenedores i empresàries de la comarca per compartir les vivències en aquest moment tan excepcional.

A més, en el marc del 8 de març es va crear el vídeo “Les ocupacions no tenen gènere. Sigues l’heroïna de la teva vida” on es mostra l’evolució professional d’una dona en un sector que, tradicionalment, es creu d’homes. L’ACEB Suma organitza actes i tallers, però els seus dos projectes estrella són: Dones amb Talent, on s’entrevista a dones referents en lideratge femení i que ja ha compartit la història de 17 dones, i Escola, Dona i Empresa, en el que es fan xerrades a les Escoles del Berguedà per abordar els estereotips de les empresàries amb els nens i nenes de la comarca.

En l’acte, Núria Soler, empresària, exdirectiva i cofundadora de Womanthon, va oferir la ponència “El punt de partida del teu lideratge” on es va abordar de manera amena els secrets per liderar la vida d’un mateix. Soler va recalcar la importància de l’autoconfiança i l’autoestima per saber liderar un equip, posant en relleu que en el context que vivim, no tenim un lideratge que sustenti el futur, per això crear-lo és cosa de tots.

Per part seva, el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, va afirmar que l’ACEB Suma va ser visionària i que la seva constitució el 2019 va ser un encert per continuar amb les iniciatives de progrés. Vall va fer una crida a què les dones ocupin espai cada vegada més en les decisions polítiques i en els llocs directius de les empreses. El president de l’Agència va voler aprofitar l’acte per reflexionar sobre la licitació oberta de les obres del polígon Rocarodona-Olvan, afirmant que se seguirà treballant, ja que és una licitació insuficient pel territori.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de la consellera comarcal d’Atenció a les Persones, Salut i Polítiques d’Igualtat del Berguedà, Anna Maria Serra, que va reivindicar la importància de les polítiques d’igualtat, tant en l’àmbit polític com en l’empresarial. La consellera va reflexionar sobre la necessitat del talent en femení per abordar noves maneres de fer negocis.  Serra va voler felicitar ACEB Suma per brindar la possibilitat a dones que estan en segon terme emprenguin una empresa. “Ens queda molt per fer, seguim i sumem” va afirmar.
 
Arxivat a