Avià inicia les obres d’urbanització de la plaça de l’Església

Tindrà un cost de gairebé 400.000 euros i el termini previst d’execució és de 5 mesos

Redacció
27 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:33h
Comencen les obres d'urbanització de la plaça de l'Església d'Avià
Comencen les obres d'urbanització de la plaça de l'Església d'Avià | Ajuntament d'Avià
L’Ajuntament d’Avià ha iniciat aquest dilluns les obres de reurbanització de la plaça de l’Església i la zona dels antics horts de la rectoria. Es tracta d’un dels projectes centrals de l’actual mandat i d’una vella reivindicació que ara es farà realitat. Aquesta intervenció la durà a terme la societat Vialitat i Serveis S.L.U. per 393.153,62 euros (IVA inclòs). Els treballs tenen un termini previst d’execució de 5 mesos.

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, celebrat que, finalment, es puguin iniciar els treballs. “Feia temps que havíem previst millorar aquesta zona i ara, finalment, podrà ser una realitat”. L’alcaldessa ha dit que les obres serviran per “endreçar aquest espai”. Així mateix ha recordat que “es va presentar el projecte al poble i els veïns van aprovar-lo”.

Un espai públic de qualitat
El projecte d’urbanització de la plaça de l’Església del nou temple de Sant Martí (datat del segle XVIII) vol potenciar el valor patrimonial de l’església i al mateix temps generar un espai públic de qualitat. Aquest projecte permetrà actuar en una superfície de 3.280,00 metres quadrats.

L’objectiu del projecte redactat per l'estudi Barrio Peraire Arquitectes és reordenar la zona. Per aquest motiu, l’espai es remodelarà i s’hi instal·larà una zona verda, 30 noves places d’aparcament i una vorera que facilitarà la circulació dels vianants. L’obra preveu reubicar “La Creu del Padró” en un entorn proper i en aquest espai plantar-hi arbres. També es reforçarà la il·luminació i es millorarà el paviment. Al seu dia, aquesta proposta va ser consensuada amb els veïns d’Avià.

El projecte d'urbanització s'estructura en tres zones: l'esplanada davant de l'església parroquial, que només es fa servir com d'aparcament, la plataforma dels horts on hi ha una antiga bassa i el carrer de Santa Maria. La intervenció contempla fer una plaça nova davant l’església per dignificar l’espai públic i el mateix edifici. Aquesta zona podrà ser utilitzada per diferents actes públics. L’espai que ocupen els antics horts esdevindrà una zona verda i es recuperarà l’antiga bassa.

Per últim, s’endreçarà la mobilitat a la zona de l’església amb 30 noves zones d’aparcament i una nova vorera. Aquest projecte, anhelat des de fa anys pel govern municipal, és la inversió econòmica més important de l’Ajuntament d’Avià en el pressupost de l’any 2021 i es pagarà amb ajudes atorgades per la Diputació de Barcelona.

Un total de sis empreses es van presentar a la convocatòria del procediment obert anunciada al perfil del contractant i al tauler d’edictes municipal. El 30 de juliol de 2021 la Mesa de contractació va acordar admetre la proposta presentada per la societat Vialitat i Serveis, S.L.U., d’acord amb la documentació justificativa presentada per l’empresa i que va ser informada favorablement pel secretari interventor, proposant l’adjudicació de l’obra a aquesta societat.