La incidència Covid-19 a la ciutat de Berga segueix disminuint lentament

L’índex de risc de rebrot baixa fins a 54,36 punts i la taxa de reproducció de l’epidèmia se situa a 0,64

27 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:06h
Vacunació contra la Covid-19
Vacunació contra la Covid-19 | Josep M Montaner
La ciutat de Berga ha registrat 6 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, vuit menys que en la darrera setmana, i també s’han comptabilitzat 14 casos en els darrers 14 dies.

Actualment, l’índex de risc de rebrot és de 54,36 punts. Es tracta d’un nivell considerat baix, que ha disminuït notablement respecte l’última setmana, mentre que la taxa de reproducció segueix reduint-se fins a situar-se en els 0,64 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal
La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies, ja que en la realització setmanal de les proves PCR, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral. També s’estan portant a terme amb normalitat les visites dels familiars dels usuaris i usuàries.

El dilluns, 20 de setembre, es va administrar la tercera dosi de la vacuna a les persones residents que feia més de 6 mesos que havien rebut la segona dosi. La resta d’usuaris i usuàries rebran la nova dosi quan s’hagi completat el període de 6 mesos respecte a la darrera dosi. La tercera dosi de la vacuna ha estat administrada previ consentiment de les famílies de les persones residents.    

Situació epidemiològica al Berguedà
Del 17 al 23 de setembre s’han registrat 14 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut en data de 16 de setembre, es redueixen a 3 les persones del Berguedà ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 28.757 persones vacunades amb primera dosi, 25.243 amb segona dosi, 89 amb tercera dosi i 27.971 amb la pauta completa.

Arxivat a