Guillem Montiel i Ledhem Fadouwa s’imposen en els cinc quilòmetres urbans de Berga

Com a novetat, en aquesta edició es van premiar a les tres primeres i primers de la comarca

27 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:18h
Sortida dels 5 quilòmetres urbans de Berga
Sortida dels 5 quilòmetres urbans de Berga | CC Berguedà
Aquest diumenge, 26 de setembre, la ciutat de Berga va tornar a celebrar la cursa dels cinc quilòmetres urbans, amb un nou recorregut més ràpid i ample. En aquesta novena edició, el triatleta internacional espanyol, Guillem Montiel (CA Vic), i l’atleta internacional francesa Ledhem Fadouwa (JAB Berga) van ser els més ràpids de la prova urbana.

Montiel, en categoria masculina, va completar els cinc quilòmetres en primera posició, amb un temps de 14 minuts i 51 segons, que li va suposar el rècord de la prova. Per la seva banda, Fadouwa va guanyar en l’apartat femení amb una marca de 16 minuts i 43 segons.

El podi masculí el van completar Pol Espinosa (CN Banyoles) i el berguedà Xavier Tomasa (Ironwill Barcelona). Espinosa va esgotar tots els esforços per acostar-se al guanyador, però va arribar a la meta amb 29 segons de diferència sobre Montiel. Tomasa, més lluny, ho va fer a 14 segons d’Espinosa.

En la categoria femenina, la victòria de Fadouwa va ser incontestable. L’actual campiona de Catalunya dels 5.000 metres, Meritxell Soler (Avinent Manresa), no va poder retallar-li segons durant la prova i va arribar a la línia d’arribada amb una marca de 35 segons més lenta (17:18). Per darrere seu va completar el podi, amb sis segons més en el cronòmetre, Jennifer Contois (17:26).

Una de les novetats és que es va obrir una nova categoria general comarcal. Les tres primeres i primers de la comarca del Berguedà van pujar al podi, i van rebre els seus respectius premis establerts i patrocinats pel Consell Comarcal. En categoria masculina van ser Xavier Tomasa (15:34), Lluís Camprubí (16:04) i Pol Raich (16:12); i en el femení, Ariadna Arisó (20:16), Marta Palau (20:23) i Susagna Rodriguez (21:03).

Les classificacions finals de la cursa es poden consultar en aquest enllaç.

La cursa dels 10 quilòmetres, com s’havia celebrat en altres edicions, no es va poder celebrar a causa de la pandèmia. La prova va estar organitzada pel Club Joves Atletes de Berga (JAB), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, el Consell Esportiu del Berguedà, i el Consell Comarcal.