Biarnés acusa la CUP de tenir una «part fosca» en el seu programa

El cap de llista de CiU tanca l'acte de final de campanya afirmant que la CUP és el “màxim rival”

Aida Morales
22 de maig del 2015
Actualitzat el 23 de maig a les 18:14h
El candidat de CiU a l'alcaldia de Berga, Antoni Biarnés
El candidat de CiU a l'alcaldia de Berga, Antoni Biarnés | Pere Gendrau

El cap de llista de Convergència i Unió (CiU), Antoni Biarnés, ha estat especialment punyent aquest divendres a l'acte de final de campanya que ha realitzat el seu partit al passeig de la Pau de Berga. Amb una actitud allunyada del seu formalisme habitual, s'ha atrevit a valorar la campanya i a fer un repàs dels seus opositors polítics, dels quals n'ha destacat els principals inconvenients. 

“Ha sigut una campanya bastant civilitzada”, ha començat declarant, amb poc “cos a cos” i, fins i tot, “un punt avorrida i tot”, ha confessat. No obstant això, aquestes qualitats no han de ser negatives de per si, ha indicat, sinó que recorden un model europeu de debat polític més “pacífic” i respectuós. Amb tot, ha afirmat que és bo contrastar els programes, i això és el que s'ha atrevit a fer sintèticament, respecte de la totalitat dels partits que també concorreran a les properes eleccions municipals d'aquest diumenge. 

Pel que fa al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i a Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), ha opinat que són candidatures que plantejaven les eleccions “d'una altra manera” i que, per tant, moltes vegades han realitzat propostes que sonaven “estranyes". En referència a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha destacat les similituds amb “l'antiga Esquerra de quan governaven els socialistes”, tant a nivell de persones, ha dit, com de propostes: “Ja sabeu que no en tenim gaire bon record d'aquella època”. I finalment, centrant-se en la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), ha alertat d'una “part fosca”, malgrat considerar aquest partit polític el “principal rival” per assolir l'alcaldia de Berga. 

 

Públic assistent a l'acte de final de campanya de CiU a Berga Foto: Pere Gendrau

“Jo us convido a mirar-vos i llegir-vos el seu programa, perquè hi ha algunes perles que no tenen pèrdua”, ha declarat, en referència a les propostes de gestionar directament el Tossalet, no pagar el deute anomenat il·legítim, crear una moneda local o una cooperativa de crèdit. En aquest sentit, ha dubtat de qui s'atreviria a posar “els seus diners en una cooperativa que gestionés la CUP”, i ha recordat que el Tossalet té, cada any, un dèficit de 200.000 euros. 

Equip preparat

Biarnés també ha fet gala d'un equip de persones preparat, “solvent” i amb ganes de treballar per continuar construint una Berga ambiciosa i amb voluntat de canvi. Durant la campanya, ha destacat, CiU ha intentat explicar d'una manera transparent i participativa les seves propostes, així com el balanç anterior i quines millores s'hi aplicarien. 

En aquest camí, ha prosseguit, els diversos candidats han pogut parlar amb “molta gent”, entre els quals entitats, empreses, botiguers i associacions de veïns. A tots ells, s'ha demanat la seva implicació: “L'Ajuntament per si sol, no ho pot fer-ho tot; i és bo que la gent s'impliqui”.
 

El candidat de CiU, Antoni Biarnés, conversant amb el batlle actual, Juli Gendrau Foto: Pere Gendrau

Arxivat a