El Govern preveu acabar la rehabilitació del monestir de Sant Pere de la Portella i obrir-lo al públic abans del 2025

La consellera de Cultura, Natàlia Garrido, anuncia noves inversions al monument entre 2021 i 2025

23 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:06h
Monestir de Sant Pere de La Quar
Monestir de Sant Pere de La Quar | PSC BBS
El Departament de Cultura de la Generalitat a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, preveu invertir 442.574,43 euros en el Monestir de Sant Pere de la Portella, entre els anys 2021 i 2025, amb noves actuacions enfocades a la consolidació i rehabilitació del Monestir, i així tornar-lo a obrir al públic.

La consellera de Cultura, Natàlia Garrido, ha retornat per escrit la resposta al Grup Parlamentari del PSC – Units per Avançar, després que el juliol els socialistes, de la mà de Cristòfol Gimeno, demanessin atenció i impuls a noves actuacions en el conjunt monàstic de Sant Pere de la Portella. La consellera també els ha informat que des de l’any 1984 fins al dia d’avui s’han invertit gairebé un milió d’euros en el monestir, concretament 938.401,10 euros.

El diputat Gimeno, portaveu del Berguedà al Parlament, considera important l’anunci de la consellera i reitera que el “conjunt arquitectònic és un Bé Cultural d’Interès Nacional des del 2010” i la Generalitat hauria d’haver-hi actuat abans. D’aquesta manera, el socialista creu que amb la inversió que ha anunciat Garrido “s’hauria pogut aprofitar més i millor i no deixar la part del Monestir al descobert, perquè d’aleshores ençà, hi ha hagut desperfectes afegits”.