Vilada convoca els premis literaris «Aurora Bertrana» amb una dotació de 300 euros per al guanyador

Fins al 15 d’octubre es poden presentar les narracions corresponents a cadascuna de les categories

Redacció
22 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:56h
Entrega dels premis literaris Aurora Bertrana, a Vilada, l'any 2018
Entrega dels premis literaris Aurora Bertrana, a Vilada, l'any 2018 | Cedida
L’Ajuntament de Vilada ha convocat la novena edició dels Premis “Aurora Bertrana” amb una dotació de 300 euros per al guanyador. El concurs s’estructura en 3 categories per grups d’edat: infantil (fins als 11 anys d’edat), juvenil (dels 12 als 17 anys) i adult (a partir dels 18 anys).

Els premis per a la categoria d’adult són econòmics: 300 euros el primer premi, i 150 euros el segon premi, mentre que per la categoria juvenil i infantil els premis consistiran en llibres i/o obsequis. Es preveu que el lliurament d’aquests es faci durant el mes de desembre.

Així doncs, fins al 15 d’octubre es poden presentar les narracions corresponents a cadascuna de les categories (ja sigui per correu postal, correu electrònic a [email protected] o presencialment a les oficines de l’Ajuntament de Vilada).

El Concurs literari “Aurora Bertana” va ser impulsat per un grup de joves del poble i es va celebrar amb èxit en una primera etapa entre els anys 2008 i 2011. En una segona etapa, coincidint amb l’any Bertrana, l’Ajuntament de Vilada va decidir recuperar-lo i assumir-ne l’organització. D’aquesta manera el municipi recorda el pas de la família Bertrana al poble, i reivindica la figura d’Aurora i Prudenci com a ensenya del patrimoni cultural de Vilada. Des de llavors, s’ha consolidat en xifres de participació que augmenten cada any i que en l’última edició va apropar-se al centenar de treballs presentats d’autors i autores d’arreu dels Països Catalans.

Des de l’Ajuntament de Vilada es convida a tothom a participar en un concurs obert a la cultura popular i a la narrativa més propera. Les bases es poden consultar al web del consistori.