1 de 10
ACTUACIONS

Gironella netejarà de fang i llots la llera del riu Llobregat entre el Pont Vell i Ca la Margaret

Es preveu que l’actuació comenci a mitjans d’octubre i tingui una durada de tres setmanes

Es netejaran 4.800m3 entre el Pont Vell i Ca la Margaret | Ajuntament de Gironella
per Roger Simon, Gironella, Catalunya | 21 de setembre de 2021 a les 17:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Gironella farà neteja de fangs i llots de la llera del riu Llobregat, entre el Pont Vell i el pont d’accés nord de Gironella, a l’alçada de Ca la Margaret. Es preveu que les obres comencin a mitjans d’octubre, amb una durada prevista de tres setmanes si les condicions meteorològiques i hidràuliques ho permetin.

Es tracta d’un tram no s’hi havia actuat mai fins a dia d’avui, i des de la construcció de la resclosa fa prop de dos anys, sumat als episodis continuats de fortes pluges i els arrossegaments propis del riu, han provocat l’acumulació de gran quantitat de fangs i llots. En alguns punts, fins i tot, surten a la superfície.


L’alcalde de Gironella, David Font, manifesta que amb aquesta nova actuació es continua la neteja que es va fer l’any 2020, entre el Pont Vell i el Pont de les Eres. “Estem treballant per poder actuar, en els propers anys, entre el Pont de les Eres i la zona esportiva”, ha informat Font. L’alcalde també ha destacat que anualment el consistori fa petites actuacions per evitar l’acumulació de sediments, però aquesta era necessària una actuació més important.

L’actuació té un cost estimat de 128.251 euros, dels quals 80.000 euros estan subvencionats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

 

 

Participació