El «Benvinguts a Pagès» torna el 2 i 3 d'octubre amb 150 explotacions agroalimentàries i 200 restaurants

Les places per participar a la fira són limitades i cal inscripció prèvia a la pàgina web

Redacció
21 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:34h
Benvinguts a Pagès en una explotació ramadera
Benvinguts a Pagès en una explotació ramadera | BaP
La fira rural Benvinguts a Pagès La Festa torna a la presencialitat el proper cap de setmana del 2 i 3 d'octubre amb la participació de 150 explotacions agroalimentàries d'arreu de Catalunya i 200 restaurants, proposats en aquesta ocasió pels mateixos pagesos. Les visites gratuïtes a les 150 explotacions incorporen tastos que conviden el públic a degustar els productes de temporada i de proximitat, i descobrir l'origen d'allò que mengem cada dia i els seus processos d'elaboració.

Les places per participar a Benvinguts a Pagès La Festa són limitades i les visites gratuïtes s'han de reservar prèviament a través de la pàgina web Benvinguts a Pages, que funciona com a central de reserves, per complir amb els protocols sanitaris vigents. La festa també inclourà la participació de 200 allotjaments rurals i, finalment, es programaran una cinquantena d'activitats complementàries.

Del camp a la taula
La relació dels pagesos amb els restaurants del territori s'estreny i a Benvinguts a Pagès. La Festa s'exemplifica. L'Hotel Terradets, al Pallars Jussà, oferirà els cargols de l'explotació Cargols “Txambonet” en el marc de la temporada alta d'aquesta espècie que es pot degustar a la brasa o a la llauna; mentre que el “Xai Ferreres”, al Berguedà, es podrà trobar al menú dels establiments propers L'Estació del Carrilet i Restaurant Arsenal.

A les Garrigues, els apicultors de “Be Happy” porten la seva mel al restaurant “Els Fogons de la Carme” que elabora una carn amb salsa de mel i proposa unes postres en què la mel i mató té forma de gelat. El públic a qui agradin les hamburgueses de vedella tindrà l'oportunitat de degustar la carn de l'explotació “Masiets & Perich” dels joves germans bagencs Gerard i Mònica Soler, al restaurant “Taverna 1913”, ubicat a la plaça Major de Manresa.

Com es fa l’arròs del Delta i la melmelada al Maresme
Benvinguts a Pagès La Festa promou una relació directa entre la ciutadania i els pagesos del país. El projecte treballa per fidelitzar nous públics sensibles amb aspectes com l'estacionalitat, l'origen i la proximitat dels productes que fan possible una alimentació més sostenible. En el marc de les visites gratuïtes, el públic tindrà l'oportunitat d'omplir el rebost comprant aquells productes que hagi acabat de conèixer i redescobrir.

En aquest sentit, el públic foodie podrà conèixer l'elaboració de l'arròs del Delta de l’Ebre, descobrir la producció de llet amb vaques de raça parda a l'Alt Urgell, entrar en un petit obrador de producció de melmelades al Maresme i veure com es treballa en un camp de producció de nous del Pla de l'Estany, entre d'altres visites gastronòmiques.

Rutes d’un dia o de cap de setmana
El primer cap de setmana d'octubre es mantenen les rutes d'un dia o bé de cap de setmana que inclouen les visites gratuïtes a les explotacions, l'estada als allotjaments i restaurants de cada territori i també proposen redescobrir el patrimoni i la història de cada indret. Benvinguts a Pagès. La Festa inclou les rutes Costa Brava, Paisatges de Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l'Ebre, Terres de Lleida i Pirineus.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, i del Departament d'Empresa i Coneixement, a través de l'Agència Catalana de Turisme. Col·laboren al projecte la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.