Avià incorpora un Pla d'actuació per donar resposta a les necessitats d'habitatge al municipi

És un instrument per detectar les necessitats, definir objectius i concretar les actuacions en matèria d’habitatge

Redacció
21 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:42h
Municipi d'Avià
Municipi d'Avià | Santi Medina / Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament d’Avià el Pla d’actuació municipal d’habitatge (PAMH), un instrument per detectar les necessitats, definir objectius i concretar les actuacions en matèria d’habitatge, realitzat a partir d’un procés d’acompanyament amb l’equip municipal.

El PAMH ha permès dotar l’Ajuntament d’Avià d’un full de ruta amb les actuacions a dur a terme per atendre les principals necessitats d’habitatge. En la seva elaboració hi ha participat electes i personal tècnic de l’Ajuntament i el suport de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.

El Programa dona resposta principalment a dos grans objectius de la política d’habitatge al municipi com són facilitar l’accés a l’habitatge, amb especial atenció als col·lectius amb dificultats per accedir o mantenir un habitatge a preu de mercat, així com promoure la rehabilitació d’habitatges antics, i la concertació de polítiques d’habitatge amb altres administracions.

Entre altres mesures, l’Ajuntament estudiarà la viabilitat de construir habitatge social així com promoure la rehabilitació d’habitatges per a ús residencial, prioritzant els sistemes de bioconstrucció i eficiència energètica, amb actuacions com l’atorgament de subvencions per a la rehabilitació o accions per impulsar la masoveria urbana.

Un segon objectiu del Pla és la concertació de polítiques d’habitatge amb altres administracions per poder conèixer i aprofitar els recursos disponibles per executar programes d’habitatge i ampliar l’abast i l’impacte de les seves actuacions. En aquesta línia, una de les propostes principals és la cerca d’estratègies comunes amb el Consell Comarcal per tal d’establir acords de col·laboració per promoure una borsa d’habitatge i augmentar-ne la captació, així com facilitar els tràmits i millorar la difusió de la  informació de les polítiques d'habitatge a la ciutadania.