Junts per Berga demana al govern que no desaprofiti de nou els fons Next Generation

El grup municipal reclama que treballi per poder presentar el projecte a la pròxima convocatòria

21 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:20h
Grup municipal de Junts per Berga a la Sala de Plens
Grup municipal de Junts per Berga a la Sala de Plens | Roger Simon
Junts per Berga demana a l’actual equip de govern, format per la CUP i ERC, que es redacti un projecte per a poder optar el finançament europeu provinent dels Fons Next Generation. Des del grup consideren que cal prioritzar la redacció d’un projecte en matèria de turisme per a la ciutat, i que s’hauria de presentar entre finals d’any i inicis del 2022. En aquest sentit, exigeixen al govern que treballin perquè “no passi com en l’anterior convocatòria, on no es va presentar cap projecte”.

En el comunicat emès, Junts per Berga assegura que “aquests fons europeus són una oportunitat que no s’ha de deixar perdre”, i afirma que “són plans d’estímul que han de permetre renovar i projectar recursos turístics a diferents municipis, però especialment a Berga”.

D’aquesta manera, JxB manifesta que “aquests fons podrien ajudar a desencallar alguns projectes que es troben parats des de fa anys, com és el cas de Queralt o el museu de la Patum, amb l’afegit que són subvencions a fons perdut en què es finança pràcticament la totalitat del seu projecte”.

Ferran Aymerich, com a portaveu del principal grup de l’oposició, destaca que “és el moment que l’equip de govern premi l’accelerador i generi un consens entre grups polítics, tècnics i agents del territori per liderar un projecte potent i guanyador que ajudi a impulsar la ciutat”. En aquesta línia, si el govern impulsa la iniciativa i fa realitat una proposta de projecte, Junts per Berga hi serà, perquè defensen que “cal ser ambiciosos i proactius perquè no estem en situació de renunciar a res i de trens com aquests, en passen pocs”.
 
Arxivat a