La Fira de Santa Tecla de Berga retorna a la normalitat amb més de 60 expositors

Les pluges intermitents durant el cap de setmana no han impedit que se celebrés amb total garanties

19 de setembre del 2021
Actualitzat a les 22:20h
Fira de Santa Tecla de Berga
Fira de Santa Tecla de Berga | Roger Simon
La ciutat de Berga ha viscut aquest cap de setmana de setembre la Fira de Santa Tecla amb un gran ventall d’activitats per a tots els públics. La millora dels indicadors epidemiològics ha permès que s’hagi desenvolupat amb total garanties. Enguany la Fira ha comptat amb més de 60 expositors, entre els formatgers, els productors alimentaris, els artesans, la maquinària agrícola i l’automoció.

Un esdeveniment que ha retornat a la normalitat, i ha permès que el Passeig de la Indústria hagi estat, un any més, un punt de trobada entre tots els berguedans i berguedanes a comprar i degustar l’ampli ventall de productes que s’han ofert enguany. Les pluges intermitents viscudes durant el cap de setmana tampoc van impedir-ho.

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, va manifestar durant la presentació de la Fira que “el sector primari té molta presència al Berguedà, i això porta un valor afegit a la comarca”. També va remarcar que l’objectiu és agrupar tants agents del sector primari com sigui possible.

Per a la realització de les activitats programades s’ha comptat entre diversos espais. Un d’ells ha estat el del bestiar, on ha aplegat un total de 100 caps de bestiar, de l’Alt i Baix Berguedà. Hi ha hagut xais, ovelles, vedelles, porcs, gallines, ponis, entre altres. La xifra d’enguany és similar o superior a la d’altres edicions celebrades. Un altre espai ha estat la zona musical amb actuacions, espectacles infantils, jocs tradicionals al carrer amb la Cia. De Jocs l’Anònima, i la trobada d’acordionistes.

També s’ha facilitat un espai pels tastos i maridatges de vins i formatges de l’Associació de Pastors i Pastores Formatgers dels Països Catalans. Josep Venturós, de Formatges Cuirols, ha informat que “estem buscant un segell que ens diferenciï de la resta, perquè som més sostenibles, i perquè tots els animals estan en pastura i creiem que fem un bé pel medi ambient”. En total hi ha participat 14 formatgers, 6 més que en l’edició passada. Pel que fa als agricultors alimentaris, la Fira n’ha acollit una vintena. A més de 3 expositors de maquinària agrícola i automoció.

 Imatges de la Fira de Santa Tecla