L'ANC de Berga penja dues estelades gegants al costat de l'Ajuntament

L'Assemblea demana que tothom vagi a votar amb “indumentària tant independentista com pugui”

Aida Morales
22 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:56h
Ajuntament de Berga acompanyat per dues estelades gegants
Ajuntament de Berga acompanyat per dues estelades gegants | Aida Morales

L'Assembla Nacional Catalana (ANC) de Berga ha donat resposta, aquest divendres a la tarda, a la retirada de l'estelada que, fins aquest matí a primera hora, onejava a la façana del consistori de la capital del Berguedà. Per això, i “en conseqüència”, segons ha explicat el seu portaveu, Jaume Duran, s'han decidit penjar dues estelades gegants, la groga i la blava, als edificis del costat del consistori. 

“Que es vegi clarament la intenció de l'Assemblea i la voluntat del poble” ha afirmat. Per a l'ANC de Berga, aquesta és l'acció “més contundent, més eficaç i més clara” que es pot fer donar envers la decisió de la Junta Electoral que, després d'una denúncia de Societat Civil Catalana, va ordenar retirar durant la campanya electoral totes les ensenyes independentistes de locals i espais públics

 

El candidat de CiU, Antoni Biarnés, i l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, a l'acte de l'ANC Foto: Aida Morales

Sobre aquesta decisió, l'Ajuntament de Berga s'hi va començar resistint. No obstant això, aquest divendres s'ha vist obligat a treure-la després de veure que s'havien esgotat totes les vies possibles i, d'altra banda, per tal d'evitar l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Sobre aquesta determinació, les paraules de l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, han estat clares: “Ha estat una decisió forçada i imposada”. 

De fet, Gendrau s'ha deixat veure aquesta tarda a l'acte de l'ANC, acompanyat pel cap de llista de Convergència i Unió (CiU), Antoni Biarnés. Per la seva banda, la candidata a l'alcaldia per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) també hi ha assistit amb diversos membres de la seva llista, així com el regidor Francesc Ribera i altres membres de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). 

Darrera decisió de la Junta

En declaracions als mitjans de comunicació i abans d'acabar l'acte, el coordinador de l'Assemblea de Berga, Manel Escobet, ha volgut fer una crida a tota la població perquè vagi a votar “amb indumentària tant independentista com pugui” aquest diumenge 24 de maig.

Aquesta petició, ha explicat, respon a la darrera decisió de la Junta Electoral de prohibir “explícitament” que els membres de les meses electorals vesteixin amb símbols independentistes. “El Govern espanyol, com que no ens falla mai, ens ha donat una altra idea”, ha bromejat. 
 

La cap de llista d'ERC, Ermínia Altarriba, a l'acte de l'ANC Foto: Aida Morales

 

Una de les estelades que acompanyen l'Ajuntament de Berga Foto: Aida Morales