Barniol denuncia que la CUP «s'inventi» el projecte de Parc Natural per «desqualificar» el Parc de la Natura

L'empresari afirma que la proposta de la Candidatura és un "invent d'última hora"

Redacció
22 de maig del 2015
Actualitzat a les 21:32h
L'empresari bergueda Joan Barniol
L'empresari bergueda Joan Barniol | Aida Morales

L'empresari berguedà Joan Barniol Foto: Aida Morales


“El Parc Natural de la CUP i el Parc de la Natura de Barniol s'assemblen com un ou a una castanya”. Amb aquestes paraules ha valorat, l'empresari berguedà propietari de Berga Resort, Joan Barniol, la proposta de Parc Natural que aquest dijous va exposar la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Berga a través de NacióBerguedà per donar la volta al projecte que defensa l'empresari des de fa més de 20 anys. 

Segons ha declarat Barniol a aquest diari, el plantejament de la CUP d'impulsar un Parc Natural de la Serra d'Ensija, dels Rasos de Perguera i de Queralt no té res a veure amb la proposta de Parc de la Natura, un projecte que, segons denuncia, aquest partit mai ha volgut conèixer, tot i haver estat citats els seus regidors per l'Ajuntament de Berga i pel mateix Barniol. En aquest sentit, considera que la proposta de la Candidatura és "un invent d'última hora” fet per “desqualificar el projecte del Parc de la Natura”. 
 
Respecte del Parc Natural que proposa la CUP, Barniol s'ha preguntat sobre quants llocs de treball generaria, i si aquests serien funcionaris de l'Ajuntament o treballadors d'empreses privades. En contrast, assegura que el número de treballadors del projecte que ell defensa, uns 500, és “fruit d'un estudi de mercat i viabilitat” de més de 600 pàgines i amb l'experiència d'haver visitat “més de 170 espais temàtics de tot el món i més de 30 parcs nacionals”.

Pel que fa a la seva filosofia, el propietari de Berga Resort destaca la preservació de la flora i fauna continental, esports de natura, energies alternatives, costums del món rural, educació ambiental, reciclatge, aules i laboratoris escolars, orticultura biològica, recuperació dels boscos, recuperació de les espècies amenaçades, difusió del gos d'atura, contes al bosc “i més de cinquanta continguts més” que, segons diu, es predisposa a explicar personalment. 

“Pànic als incompetents”

Barniol afirma no té por dels polítics. Segons diu, “ja és massa gran” per això. Però del que sí que té “pànic”, destaca, és de la “mala fe i dels incompetents”, així com dels que "es gasten els diners dels altres sense prou coneixements”. En aquesta línia, ha criticat la proposta de la CUP per impulsar un alberg a Queralt: "Els usuaris d'aquest tipus d'instal·lacions acostumen a ser gent jove, sense carnet de conduir. Com aniran a Queralt? Potser la CUP té un projecte amagat? Un telefèric".

Pel que fa fa als terrenys del Parc de la Natura, ha especificat que seran propietat de la ciutat de Berga i pagats per l'empresa que sigui l'adjudicatària del concurs públic i, en cas que hi hagi beneficis o pèrdues en l'explotació del negoci, la responsabilitat recaurà sobre l'empresa concessionària. Davant de tot això, ha assegurat que “la que hi guanyarà sempre serà la ciutat de Berga i comarca del Berguedà”.
Arxivat a