1 de 10
EDUCACIÓ

Liven premiarà als alumnes del Berguedà per fomentar l’art i la cultura gràfica i audiovisual

Els interessats hauran de presentar una obra original i un vídeo, que reculli tant el procés creatiu com l’elaboració de l’obra

Nova edició del concurs Mirada Jove | Liven
per Roger Simon, Berga, Catalunya | 15 de setembre de 2021 a les 19:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’empresa berguedana Liven SA amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Berguedà i Civitas Cultura donen el tret de sortida a una nova edició del concurs “Mirada Jove”, un certamen creat amb l’objectiu de fomentar l’art i la cultura gràfica i audiovisual, i adreçat a l’alumnat d’Educació Primària, Educació Secundària i Educació Especial dels centres de la comarca.

Els participants s’agruparan en 4 categories: alumnat d’Educació Primària (CI, CM i CS), alumnat de primer i segon d’ESO, alumnat de tercer i quart d’ESO, i alumnat d’Escoles d’Educació Especial. Per poder participar, els centres s’hauran d’inscriure a través d’un formulari Google que els arribarà per correu electrònic i que hauran de retornar a Liven abans del 29 d’octubre.


El tema del treball d’enguany serà “El Berguedà, el nostre entorn”, i s’haurà de presentar una obra original i un vídeo, que reculli tant el procés creatiu com l’elaboració de l’obra. El format i tècnica de l’obra pot ser lliure i la durada màxima del vídeo ha de ser d’1 minut. En el cas de l’audiovisual, s’haurà de penjar al YouTube. L’obra presentada ha de ser col·lectiva, amb un nombre màxim de 10 participants per grup. El Centre educatiu ha de garantir que els treballs presentats siguin originals i de creació pròpia, així com l’autorització d’ús dels drets d’imatge dels alumnes participants.

En el cas de les Escoles d’Educació Especial, els alumnes participaran amb dibuixos individuals. El coordinador, amb la col·laboració de l’escola, triarà un nombre determinat de treballs guanyadors, amb els quals es farà un collage i un vídeo del procés creatiu.


Els treballs es recolliran físicament a les diferents escoles. Paral·lelament, els enllaços del vídeo s’enviaran a l’adreça crp-bergueda@xtec.cat. Per tal que els vídeos siguin admesos al concurs, és imprescindible que s’hagi enviat l’enllaç de la publicació. En ambdós casos, obres i vídeos, s’hauran de lliurar abans del 31 de març del 2022.

Premis


Un jurat, format per persones qualificades i la figura del coordinador o comissari, valoraran les obres de forma global, prioritzant el procés creatiu per sobre del producte final, i atorgarà un únic premi per categoria. Les obres premiades de cada una rebran una càmera Pro per al centre i un lot de tres activitats al Rafting Parc, dinar i transport per realitzar conjuntament els membres del grup guanyador, potenciant així l’esperit d’equip.

A més, s’atorgaran dos premis, consistents en un lot de productes Zanuy, al vídeo que aconsegueixi més “M’agrades”, al mateix canal de YouTube (límit: una setmana abans de la data d’entrega de premis), i a l’obra de l’exposició més votada pels visitants.
 

 

Participació