1 de 10
BIOCONSTRUCCIÓ

FirHàbitat dona el tret de sortida a les activitats formatives amb un seminari de mesures ambientals

El curs, dirigit a especialistes i limitat a nou alumnes, té lloc a la casa Rural Creu de la Pinya de Berga durant tota la setmana

Seminari de mesures ambientals a la casa rural Creu de la Pinya, a Berga | Roger Simon
per Roger Simon, Berga, Catalunya | 14 de setembre de 2021 a les 14:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica (FirHàbitat), impulsada per l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), inicia les activitats formatives amb el Seminari de mesures ambientals en bioconstrucció de l’Institut Espanyol de Baubiologie (IEB). El curs intensiu va dirigit a especialistes i té lloc a Berga, a la casa rural Creu de la Pinya. Els nou alumnes estaran tota la setmana a la casa rebent formació a càrrec dels professors Carles Labèrnia i Silvia de Santos, professors del IEB.

FirHàbitat no només vol ser una Fira d’un cap de setmana, si no vol ampliar fronteres a altres municipis de la comarca, en aquest cas, a la capital berguedana. A més, la comissió de treball impulsa un programa d’activitats que es duran a terme durant tot l’any – de setembre a juny – que inclou formacions, debats i tallers dirigits als professionals i al públic en general.


Així doncs, aquesta tardor s’iniciaran accions d’investigació amb centres de recerca sobre l’àmbit de la bioconstrucció i també es convocaran els Premis FirHàbitat que valoraran els treballs de recerca relacionats amb aquesta temàtica, un certamen dirigit als instituts de la Catalunya Central.

La responsable de FirHàbitat, Rosa Prat, ha manifestat que “no ens podíem quedar només amb un cap de setmana i s’ha plantejat un programa d’activitats de setembre a juny, com la durada d’un curs escolar, i que tindrà com a tancament la segona edició de la fira, els 3, 4 i 5 de juny a Avià”. Les activitats, per tant, seran d’un ampli ventall temàtic, sempre amb la bioconstrucció com a eix central, i abastarà des de formacions, debats, tallers  pràctics, xerrades... tant per a especialistes del sector a xerrades com obertes al públic en general amb l’objectiu d’acostar la bioconstrucció a tothom.


Durant aquesta setmana a la casa rural Creu de la Pinya hi ha nou alumnes (tres d’ells berguedans) cursant el seminari de mesures ambientals que per primera vegada es realitza en la seva totalitat a Catalunya, i ho fan de la mà dels professors Carles Labèrnia i Silvia de Santos, especialistes de l’IEB.

Els responsables de FirHàbitat recorden que és una formació “molt importants a nivell estatal i europeu” i que van dirigits únicament a les persones que han cursat el Màster en Bioconstrucció de l’IEB. Es realitzarà en dues fases: una primera ara al setembre (Camps, ones i radiacions) i una segona del 14 al 22 de març, també a Berga (Contaminants de l’aire i fongs). Els alumnes rebran el títol d’especialistes en mesura ambiental per l’IEB.

Durant aquesta setmana, i dins del curs, també s’ha programat una xerrada oberta al públic en general i en clau col·loquial. Serà el proper divendres, 17 de setembre a les 8 del vespre a l’Espai Santa Eulàlia de Gironella sota el títol Dormir bé, viure saludable. Com aconseguir un lloc de descans lliure de radiacions a càrrec de Miguel Martínez de Morentin.
 

 

Participació