Es mantenen a cinc les persones ingressades per Covid-19 al Berguedà

L’índex de risc de rebrot disminueix fins a 100,89 punts i la taxa de reproducció de l’epidèmia se situa a 0,69

13 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:40h
Un pacient a l'UCI
Un pacient a l'UCI | Europa Press

La ciutat de Berga ha registrat 12 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, set menys que en la darrera setmana, i també s’han comptabilitzat 25 casos en els darrers 14 dies, que suposa un descens de -11 tenint en compte l’última setmana.

Actualment, l’índex de risc de rebrot és de 100,89 punts. Es tracta d’un nivell considerat alt, que ha disminuït notablement respecte l’última setmana (308,77), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia segueix reduint-se fins a situar-se en els 0,69 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal
La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies, ja que en la realització setmanal de les proves PCR, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral. També s’estan portant a terme amb normalitat les visites dels familiars dels usuaris i usuàries.

Situació epidemiològica al Berguedà
Del 3 al 9 de setembre s’han registrat 23 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut en data de 12 de setembre, hi segueixen havent 5 persones del Berguedà ingressades per Covid-19, no només a l’Hospital de Sant Bernabé de Berga sinó també en altres centres sanitaris. Pel que fa a la vacunació, hi ha 28.434 persones vacunades amb primera dosi, 24.835 amb segona dosi i 27.457 amb la pauta completa.