EDUCACIÓ

El curs escolar comença al Berguedà amb un increment de les beques menjador

El Consell Comarcal gestiona 32 rutes diferents que transporten 407 alumnes de primària i secundària

per Redacció, Berga, Catalunya | 13 de setembre de 2021 a les 11:29 |
Alumnes amb mascareta en una aula, en una imatge d'arxiu | ACN
El curs escolar 2021-2022 al Berguedà ha començat aquest dilluns als 23 centres d’educació primària, als 7 de secundària i a l’únic centre d’educació especial de la comarca.

El Consell Comarcal gestiona 32 rutes diferents que transporten 407 escolars de primària i secundària des dels seus nuclis de població fins als centres on estan escolaritzats. Es tracta d’una xifra lleugerament superior a la del passat curs escolar.  D’aquestes 32 rutes, 13 es fan amb autocars, 16 més es fan amb taxis i les 3 restants les fa Creu Roja. Dels 407 alumnes que utilitzen el transport, 311 és alumnat de secundària, 61 de primària i 28 d’educació especial.


El nombre de sol·licituds d’ajuts de menjador és de 687, que suposa un 13,7% més que el passat curs, quan va ser de 604. D’altra banda, 141 alumnes utilitzen també el servei de menjador obligatori gratuït, ja que és l’alumnat que no té centre d’ensenyament en el seu municipi de residència. Aquesta és una xifra lleugerament superior a la del passat curs escolar.

La consellera d’Ensenyament, Araceli Esquerra, ha posat en valor “la feina que fa el Consell Comarcal pel que fa al servei del transport escolar i a les beques menjador”. Esquerra ha manifestat que aquest curs hi ha un petit increment del nombre d’alumnes transportats així com també de les beques menjador. Ha destacat que “l’educació és un servei bàsic que rep el màxim suport del Consell Comarcal”. Així mateix ha desitjat un bon curs escolar als alumnes berguedans.


Mesures anti covid 19 als busos


Per poder garantir les mesures de seguretat, es demana que els alumnes estiguin a l’hora establerta a la parada perquè el bus no esperarà. Per això es prega molta puntualitat. És obligatori l’ús de la mascareta per utilitzar el transport escolar. Cada alumne haurà de portar la seva, en cas de no portar-la, no podrà utilitzar el transport escolar. L’alumne haurà de tornar a casa i es telefonarà a la família. En cas que això passi al migdia, l’alumne s’haurà de quedar al centre escolar i s’avisarà a la família.
 

 

Participació