El Berguedà ho torna a fer: llueix la gegantina estelada de la Patum a la manifestació de la Diada

Els manifestants procedents del Berguedà han omplert la zona de concentració 3 en la confluència entre Pau Clarís i Aragó

11 de setembre del 2021
Actualitzat a les 20:56h
L'enorme estelada als carrers de Barcelona
L'enorme estelada als carrers de Barcelona | Roger Simon
Una nova Diada multitudinària ha clamat per la independència al cor de Barcelona. Els manifestants procedents del Berguedà han omplert, juntament amb Osona, Ripollès, Anoia, Solsonès, Bages i Moianès, la zona de concentració 3 en la confluència del carrer Pau Clarís amb el carrer d’Aragó. Minuts abans de començar, tot era a punt perquè els voluntaris despleguessin l'estelada gegantina de 20x9 metres que va fer vibrar la plaça de Sant Pere per Patum l’any 2019.

L’enorme estelada s’ha desplegat a les 17.14 i a la confluència esmentada i ha avançat fins a pocs metres de la prefectura de la policia espanyola. Així ha estat el moment d’eufòria.El carrer Pau Clarís i la Via Laietana i els carrers que hi conflueixen s’han omplert d’estelades i del color vermell de la samarreta de l’ANC. A la zona 3, s'hi han reunit famílies senceres i grups d'amics. Els crits d'"Independència!" s'han barrejat, durant la tarda, amb altres com el de "1 d’octubre, ni oblit ni perdó”, "Llibertat", o "República".

Tal com estava previst, milers de persones, segons la Guàrdia Urbana, 108.000, han iniciat el recorregut d’un quilòmetre a les 17.14 hores a la Via Laietana. La manifestació ha passat per davant la prefectura de la policia espanyola, ha girat pel passeig d’Isabel II i ha continuat per l’avinguda Marquès de l’Argentera fins al parc. L’acte polític s’ha fet davant de l’estació de França.
 

Manifestants a la Via Laietana de Barcelona. Foto: Roger Simon
 

Manifestació al carrer Pau Clarís de Barcelona, aquesta tarda. Foto: Roger Simon

Manifestants de Sant Vicenç de Castellet a la concentració. Foto: Roger Simon

 

L'acabament de la manifestació, a Barcelona. Foto: Roger Simon

 

Una nena sota la gegantina estelada Foto: Roger Simon