Berga retira l'estelada de l'Ajuntament però assegura que dilluns tornarà a onejar

Juli Gendrau lamenta que la decisió hagi estat "forçada i imposada"

Redacció
22 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:26h
Façana de l'Ajuntament de Berga sense l'estelada
Façana de l'Ajuntament de Berga sense l'estelada | Ajuntament

L'Ajuntament de Berga ha retirat aquest divendres al matí l'estelada que onejava a la façana de l'edifici. Una decisió, segons ha informat a través d'un comunicat l'alcalde de la ciutat, Juli Gendrau, que ha estat “forçada i imposada”. De fet, retirar l'ensenya es va decidir aquest dijous en Junta de Portaveus, després de veure que s'havien esgotat totes les vies possibles, entre els quals els recursos, per fer front a la darrera decisió de la Junta Electoral de retirar totes les estelades dels locals públics durant la campanya electoral, arran d'una primera denúncia de Societat Civil Catalana.

“Des de la Junta Electoral de Zona se'ns ha advertit que en el cas de no acatar el requeriment, la conducta podia ser constitutiva de delicte electoral”, ha declarat Gendrau. Per això, i un cop realitzades totes les consultes pertinents i “esgotades totes les vies legals possibles”, l'Ajuntament de Berga s'ha vist “obligat” a retirar l'estelada, tot i que, segons afirma, dilluns a primera hora es podrà tornar a veure onejar. 

D'altra banda, Gendrau ha lamentat que, davant d'altres situacions, “no s'apliqui la mateixa diligència que s'ha executat en aquest cas”, ja que si no es complia l'ordre, la decisió es veuria com un “acte de desobediència” i s'enviarien els Mossos d'Esquadra per a que traguessin l'estelada. Davant d'aquesta situació, el consistori de Berga ha optat per retirar l'ensenya independentista i enviar un escrit a la Junta Electoral de Zona en què es manifesta que l'Ajuntament s'ha vist en una “clara situació d'indefensió” al haver d'obeir una ordre governativa davant la qual no s'ha pogut defensar.

Segons ha pogut saber NacióBerguedà, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) té previst realitzar una acció de resposta la tarda d'aquest divendres, en què es penjarien dues grans estelades als edificis del costat. 
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Berga, 2007 i 2011

Arxivat a