La Gala de Queralt homenatja a les més de 300 víctimes berguedanes de la Covid-19

La missa solemne també ha estat un dels actes principals i s’ha omplert de gom a gom per assistir a la cerimònia

08 de setembre del 2021
Actualitzat el 09 de setembre a la 13:35h
Globus ple d'heli amb les orenetes dins, a punt d'enlairar-se
Globus ple d'heli amb les orenetes dins, a punt d'enlairar-se | Roger Simon
Aquest dimecres, 8 de setembre, s’ha celebrat una nova edició de la Gala de Queralt, que enguany ha comptat amb l’homenatge als berguedans i berguedanes que han perdut la vida a causa de la Covid-19.

Més de 300 orenetes, una per a cada víctima, s’han enlairat cap a l’estratosfera, a uns 30.000 metres d’altitud, juntament amb un globus ple d’heli amb la figura d’una oreneta gran de cartró-ploma a la part de sota. A l’interior d’aquesta s’hi ha instal·lat una webcam, una ràdio balisa i un localitzador per poder recuperar-la quan torni a terra amb un paracaigudes. Un cop assoleixi la màxima alçada, el globus esclatarà i sortiran totes les orenetes, acompanyades d’una llavor d’espígol, i s’escamparan per l’aire.

L’homenatge ha estat organitzat per Òmnium Cultural del Berguedà, la Junta de Queralt i el grup de radioaficionats del Berguedà, amb la col·laboració de la Penya Boletaire de Berga, Protecció Civil, Visual Retolació, Grup Horitzó, LABDOO, Goufone, Selvamar noticias, "Centros Odontológicos Virgen de Queralt", l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà.

Amb el globus enlairat, s’ha interpretat el cant dels ocells amb violoncel, i l’explicació d’una acció que s’ha fet de forma paral·lela a Veneçuela, Xile, Uruguai, Portugal i el Senegal mitjançant els “Centros Odondológicos Virgen de Queralt”. A més, a l’esplanada de sobre el santuari, s’ha plantat un cirerer en record dels berguedans que van morir durant la Covid-19. L’acte ha conclòs amb una actuació musical a càrrec de FORMAT 3.

Una hora i mitja abans, la Gala també ha comptat amb la missa solemne, que ha estat un cop més, un dels actes principals de la diada festiva del 8 de setembre, que cada any porta desenes de persones al santuari. Enguany, el santuari s’ha omplert de gom a gom, respectant les mesures preventives contra la Covid-19. L’ofici d’aquest migdia ha estat cantat per l’Orfeó Berguedà, i s’ha fet l’entrega d’orenetes als capitans i capitanes de l’any passat i s’ha nomenat les persones que n’agafaran el relleu l’any 2022. Els capitans d’aquest 2021 han estat Òscar Garcia i Neus Ribera, Josep M. Rossinyol i Núria Rodriguez-Arias, Jana Minoves, Anna Orriols, Marc Artigues i Ot Vilella.  

Als bancs de l’església, hi ha hagut representació de Junts per Berga (JxB), amb Ferran Aymerich, Marc Marginet i Dolors Rial, i d’ERC Berga, amb Dolors Tous. Fora del santuari, s’esperava l’alcalde de la ciutat, Ivan Sànchez, i la regidora de Cultura i Festes, Roser Valverde, de l’equip de govern de la CUP.

FOTOS Missa de la Gala de Queralt i homenatge a les víctimes berguedanes de la Covid-19
Arxivat a