Baixen a cinc les persones ingressades per Covid-19 al Berguedà

L’índex de risc de rebrot segueix pujant fins a 308,77 punts i la taxa de reproducció de l’epidèmia se situa a 1,64 punts

06 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:14h
Hospital Sant Bernabé de Berga
Hospital Sant Bernabé de Berga | Pilar Màrquez Ambròs
La ciutat de Berga ha registrat 19 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, 1 més que en la darrera setmana, i també s’han comptabilitzat 36 casos en els darrers 14 dies, que suposa un augment de +8 tenint en compte l’última setmana.

Actualment, l’índex de risc de rebrot és de 308,77 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que segueix augmentant respecte a l’última setmana (292,17 punts), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia ha disminuït fins a situar-se en els 1,64 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa. Pel que fa a la residència municipal Sant Bernabé, la situació s’ha mantingut estable durant els últims set dies i actualment no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral.

Situació epidemiològica al Berguedà
Del 29 d’agost al 2 de setembre s’han registrat 34 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut en data de 5 de setembre de 2021, hi ha 5 persones del Berguedà ingressades per Covid-19, no només a l’Hospital Sant Bernabé de Berga sinó també en altres centres sanitaris. Pel que fa a la vacunació, hi ha 28.187 persones vacunades amb primera dosi, 24.487 amb segona dosi i 27.056 amb la pauta completa.