1 de 10
CULTURA

«L’11 de Setembre i Gironella» fa un punt i a part amb un homenatge als 20 anys d’història

L’espectacle entrarà en fase de reflexió per decidir-ne el futur i poder encarar nous projectes

Roda de premsa de presentació d'una nova edició | Roger Simon
per Roger Simon, Gironella, Catalunya | 3 de setembre de 2021 a les 15:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’espectacle “11 de Setembre i Gironella” fa un punt i a part després de 20 anys en actiu. Així ho ha anunciat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gironella, Lluís Vall, en la roda de premsa de presentació de la nova edició. A partir d’ara s’obre un període de reflexió per decidir-ne el futur i així poder encarar nous projectes.

L’obra d’enguany tindrà lloc el divendres, 10 de setembre, a les 10 del vespre i es recuperarà la representació híbrida, on les roques del Pont Vell tornaran a ser l’escenari de l’obra, que combinarà l’espectacle físic amb projeccions. En acabar, es projectarà un documental d’homenatge als 20 anys, protagonitzat per actors, actrius, i personal tècnic que ha participat en el projecte al llarg de la seva història. Les entrades tindran un preu de 10 euros i es podran adquirir a partir del pròxim dilluns a través de la pàgina web Entradium, o físicament a l’OAC.


L’alcalde del municipi, David Font, ha estat l’encarregat d’iniciar la roda de premsa i ha manifestat que “la idea era recuperar la recreació històrica, incorporant elements innovadors que permetin recordar-la de cara al futur”. A més, ha informat que és una manera diferent de transmetre i recordar tota la trajectòria de l’obra.

Per la seva banda, Lluís Vall, regidor de Cultura, ha anunciat que l’espectacle entrarà en un període de reflexió després de la representació d’enguany. “Aquesta decisió ha estat meditada i dura. No posem un punt i final, sinó un punt i a part, per poder reflexionar i recuperar un projecte que compti amb la motivació de la ciutadania i uneixi tot el poble”. De totes maneres, l’alcalde Font considera que aquest punt i a part no vol dir que no segueixi viu de cara al futur. “Estic segur que trobarem la fórmula a través de la qual aquest espectacle seguirà mantenint-se viu en el marc de cada Diada del país”, ha conclòs Font.


La codirectora de l’espectacle, Maria Caselles, ha posat en valor la part escènica, el que ha sigut l’obra de teatre al llarg dels vint anys, explicant el que va ser la batalla del 1714 i per ajudar a entendre la història del nostre país, però també a Gironella. “Veus en eco faran de conductores i permetran que els espectadors puguin anar recordant les diverses escenes al llarg dels anys, tenint molt present les emocions i la implicació del poble”.

D’altra banda, s’ha reduït el nombre d’actors que interactuaran en una mateixa escena. Aquest fet crearà escenes diferents, però amb un gran contingut emocional que permetran retre homenatge als anys de trajectòria de l’espectacle, ha explicat Joan Rigart, l’altre codirector.
 

 

Participació