CORONAVIRUS

L’Hospital de Berga incorpora 10 mesuradors de CO2 per minimitzar el risc de contagi

Els aparells s’han instal·lat en diversos llocs del centre i indiquen quan és necessari augmentar la ventilació dels espais

per Redacció, Berga, Catalunya | 3 de setembre de 2021 a les 13:57 |
Mesurador de CO2 | HSB
L'Hospital de Berga ha instal·lat 10 mesuradors de CO2 per avaluar la qualitat de l'aire en diferents espais interiors del centre, com a mesura addicional per minimitzar el risc de contagi de Covid-19 per inhalació d'aerosols i reforçar la seguretat tant dels professionals com dels usuaris de l'hospital. Es tracta d'uns aparells que mesuren la concentració de CO2 en l'aire i alerten, d'aquesta manera, del risc d'infecció. Si se superen certs nivells és necessari incrementar la ventilació dels espais. També permet optimitzar la ventilació, evitant corrents d'aire excessius o consums de climatització innecessaris.

El centre hospitalari és un dels primers en incorporar aquesta mesura, que forma part d'Aireamos, un projecte impulsat per institucions, entitats de recerca i universitats amb l'objectiu de desenvolupar sensors de CO2 i guies per conèixer quan és necessari ventilar i així reduir els nivells de CO2 i el risc de contagi de Covid-19 als espais públics. El model de mesurador de CO2 escollit per l'Hospital és un dels recomanats en la guia d'equips testats que està publicada a la web del projecte Aireamos.


Els mesuradors de CO2 de l'Hospital de Berga es troben ubicats a l'àrea d'administració, a l'Hospital de Dia Psicogeriàtric, a hospitalització (en diferents espais), a consultes externes, a la cafeteria, al servei d'hemodiàlisi, a la sala d'espera d'urgències i a l'interior d'urgències.
 

 

Participació