Goufone desplega més de 300 quilòmetres de fibra òptica pròpia al Berguedà

L’empresa osonenca segueix el seu objectiu d’oferir Internet d’alta qualitat a cada racó del territori català

NacióBerguedà
02 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:05h
Els fundadors de Goufone: Joan Gaudes, Albert Boix i Marc Mundó, d'esquerra a dreta
Els fundadors de Goufone: Joan Gaudes, Albert Boix i Marc Mundó, d'esquerra a dreta | Goufone
Goufone, l'empresa de telecomunicacions amb seu a Gurb (Osona), continua amb el seu pla de desplegament pel territori català. L'operadora ha arribat amb força al Berguedà, després de desplegar la seva pròpia xarxa de fibra òptica a gairebé 12.000 llars de Berga i altres municipis de la zona.

Els veïns i veïnes de Berga i sis poblacions més de la comarca del Berguedà, ja poden gaudir dels serveis de fibra òptica, telefonia mòbil, fixa, televisió digital i energia verda que ofereix l'operadora de telecomunicacions catalana Goufone. Seguint amb el seu pla d'expansió per tot el territori català, l'empresa va iniciar a principis d'any el desplegament de la seva pròpia xarxa de fibra òptica a la comarca, que ha finalitzat aquest estiu. Goufone arriba ara a gairebé les 12.000 llars de Berga, Avià, Capolat, Vilada, Borredà, Gironella i Castell de l'Areny. 

Marc Mundó, un dels seus tres fundadors, explica que “l'objectiu de Goufone és fer arribar Internet d'alta qualitat a cada racó del territori, per això despleguem la nostra pròpia xarxa de fibra òptica tant a poblacions mitjanes i grans, com a les més petites i allunyades dels grans nuclis urbans”. Goufone destaca per la proximitat als seus usuaris, com afegeix Mundó “entenem les necessitats dels nostres usuaris de primera mà, donant sempre un servei de gran qualitat, ràpid i atenent en català”.

L'operadora osonenca ha apostat des dels seus inicis per construir la seva pròpia infraestructura de xarxa de fibra òptica. Això permet a Goufone ser totalment autònoma a l'hora de proveir els seus serveis i de resoldre avaries o incidències. També possibilita oferir serveis especialitzats per a empreses mitjanes i grans i atendre poblacions disseminades, oblidades per les grans companyies. Goufone porta desplegats més de 4.000 quilòmetres de xarxa de fibra òptica pròpia per tota Catalunya

Especial atenció a zones disseminades
Moltes de les àrees disseminades on Goufone arriba coincideixen o estan properes a àrees en risc de despoblament. El fet que l'operadora osonenca desplegui la seva pròpia xarxa de fibra òptica pot suposar un pas endavant en mantenir vius aquests indrets i cobrir l'escletxa digital que pateixen algunes zones de Catalunya. A la comarca del Berguedà, algunes de les zones disseminades que Goufone ha cobert són Vilada i Castell de l'Areny, situades al nord-est de la capital Berga.