Ermínia Altarriba: «No s'hi val proposar canvis sense fer propostes»

El número dos d'ERC denuncia que les idees de CiU i, sobretot, de la CUP són “poc ambicioses”

Aida Morales
21 de maig del 2015
Actualitzat a les 22:06h
La candidata d'ERC a l'alcaldia de Berga, Ermínia Altarriba
La candidata d'ERC a l'alcaldia de Berga, Ermínia Altarriba | Pere Gendrau

La candidata d'ERC a l'alcaldia de Berga, Ermínia Altarriba Foto: Pere Gendrau


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha exposat i defensat aquest dijous els projectes que proposa per governar la ciutat de Berga després de les eleccions municipals del 24 de maig. Ho ha fet a l'acte de final de campanya i de la mà dels vuit primers membres de la llista, en un míting a la plaça de Sant Joan de la ciutat, i davant d'una cinquantena de persones. “Som un bon equip; tenim ganes, il·lusió i posarem entusiasme per potenciar la ciutat”, ha començat declarant la cap de llista, Ermínia Altarriba, en la seva intervenció. 

Per a la candidata, Berga necessita “canvis”, ja que, durant anys, “s'han deixat passar moltes oportunitats” i, segons ha afirmat, ara toca començar a plantejar projectes de consens i amb un full de ruta clar per transformar la ciutat en referent de la cultura popular catalana i un model de municipi saludable en tots els sentits. Malgrat això, ha remarcat que “no s'hi val proposar canvis sense donar propostes creïbles i de futur”, en referència a la resta de formacions que concorren als comicis, i ha animat a trencar amb el “continuisme”. 

Pel que fa als dos grans projectes d'ERC, el de Berga ciutat saludable i el de Berga capital de la cultura popular catalana, ha instat a aprofitar el seu potencial, els seus recursos, patrimoni i entorn. En aquest marc, ha destacat que la Patum ha de ser el “pal de paller” i ha ressaltat les oportunitats del Centre d'Interpretació de la Cultura Popular, un dels principals projectes que proposen, que s'ubicaria a la Rasa dels Molins i que fomentaria la revitalització del centre històric. 

 

El numero dos de la llista d'ERC a Berga, Jaume Giménez Foto: Pere Gendrau

Una de les grans crítiques que ha realitzat Esquerra durant l'acte de final de campanya, però, ha anat adreçada a Convergència i Unió i, sobretot, a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). Segons ha declarat el número dos de la llista, Jaume Giménez, cap d'aquests dos partits té propostes “ambicioses” per a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. Pel que fa als primers, ha lamentat les poques explicacions que donen en matèria de sanitat. I en referència a la CUP, ha criticat la proposta d'un estudi per aprimar l'organigrama del centre i millorar-ne l'eficiència: “Si aquesta és la proposta de la CUP, com a mínim és poc ambiciosa; i aniria en el tarannà del programa d'aquesta formació política que té objectius poc ambiciosos”. 

En temes de sanitat, ha recordat que ERC proposa un Pla Estratègic que contempli els serveis necessaris de l'hospital, que estableixi una política d'aliances, que defineixi un projecte de salut comarcal i que converteixi el centre hospitalari en la instal·lació que els berguedans “es mereixen”. En matèria de seguretat ciutadana, Esquerra apostarà per més patrulles a peu i menys en cotxe, així com per actualitzar l'ordenança de civisme i, a nivell participatiu, pressupostos on tothom pugui participar i una web de govern obert, ha explicat Jordi Pujals. 

Durant l'acte, Dolors Tous, Aleix Camprubí, Queralt Fernández, Ramon Camps i Josep Torrabadella han donat pinzellades sobre la resta de temes que completen el programa. La primera, ha destacat el compromís amb el tercer sector i els més necessitats; Camprubí ha parlat de polítiques de joventut i de la voluntat de reformar el Pla Local de Joventut; Fernández ha destacat l'aposta perquè els treballadors de l'Hospital formin part del Patronat; Camps ha recordat la pendent construcció de la SI Serra de Noet, i Torrabadella ha especificat el “compromís inequívoc” d'ERC envers el procés català. 

Respecte d'aquest últim aspecte, Altarriba ha recordat que les eleccions municipals seran “la primera pedra” de tot un procés que continuarà el proper 27 de setembre, amb els comicis al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, ha assegurat que, com a alcaldessa, es posarà “a disposició del govern del país per la constitució del nou Estat català”. 
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Berga, 2007 i 2011

 

Acte final de campanya d'ERC a Berga Foto: Pere Gendrau

 

Ermínia Altarriba tancant l'acte de final de campanya d'ERC a la plaça de Sant Joan Foto: Pere Gendrau


 
Arxivat a