L’Agència i el Consell presenten el catàleg d’activitats per als centres escolars de la comarca

És una eina formativa que recull l’oferta d’activitats que les institucions programen amb l’objectiu d’afavorir en el creixement personal de l’alumnat

Redacció
01 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:06h
Catàleg d’activitats per als centres escolars de la comarca
Catàleg d’activitats per als centres escolars de la comarca | CC Berguedà
Amb l’arribada del mes de setembre el Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà han presentat conjuntament el catàleg d’activitats per als centres escolars de la comarca per al curs 2021/2022.

Aquesta iniciativa s’ha fet en conjunt entre el Consell i l’Agència per aprofitar els recursos i eines que ambdues entitats ofereixen als centres educatius del Berguedà. Des de fa temps, les dues institucions desenvolupen activitats per a l’alumnat dels centres i fan una difusió conjunta, amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics del Berguedà.

El catàleg és una eina de recursos formatius que recull tota l’oferta d’activitats que les institucions programen a la comarca amb l’objectiu de facilitar les demandes de la trentena de centres del Berguedà i afavorir en el creixement personal de l’alumnat de la comarca. Els recursos del catàleg són múltiples i variats. S’ofereixen tallers d’igualtat de gènere, d’inclusió social, de consum, sobre medi ambient, d’orientació per a joves, de treball o de salut mental, entre altres.

Les activitats tenen una gran acceptació entre els centres educatius del Berguedà. L’Escola Xarxa, que va realitzar l’activitat “Vides diverses” sobre diversitat funcional física, qualifica l’activitat com a “molt interessant”. “Creiem que s’ha d’anar fent perquè és de les activitats que et marca. I potser et fa mirar el món d’una forma diferent, valorant el que tenim”, expliquen des de l’Escola Xarxa.

Un altre exemple és l’activitat “Com visc la meva discapacitat”, on es parla sobre la discapacitat intel·lectual. Aquesta es va realitzar a l’INS Alt Berguedà, que la defineixen de la següent manera: “Els nois i noies de la xerrada ho fan molt bé. L’alumnat de l’institut s’apropa i arriba a empatitzar amb persones amb una realitat diferent a la seva”.

Per la seva banda, el mateix taller es va realitzar a l’INS Pere Fontdevila de Gironella, i aquesta també recomanen l’activitat ja que “és un taller molt recomanable perquè l’alumnat s’adoni realment que el món és divers”. El catàleg ofert als centres educatius inclou tota la informació de cadascun d’aquests tallers.

Les fitxes de cada taller inclouen una descripció, els objectius, a quina franja d’edat s’adreça, la durada, els continguts i el calendari. A més, cadascun d’ells té un enllaç d’inscripció i una persona de contacte per saber-ne més. L’eina està formada per dos catàlegs, un destinat als centres de primària i l’altre als de secundària, amb tallers diferenciats segons les edats i les temàtiques d’interès dels alumnes.

El catàleg s’ofereix als centres escolars del Berguedà des del curs 2017-2018. Durant el curs passat, 2020-2021, hi va haver un total de 180 sol·licituds per realitzar els tallers i activitats que s’hi recullen i els centres valoren positivament les activitats, el contingut i la metodologia que s’hi posen en pràctica. Els centres escolars tenen fins el dia 29 d’octubre d’enguany per apuntar-se a aquelles activitats del catàleg que més els hi interessin.

Fes clic aquí per consultar el catàleg d’activitats de primària 2021-2022
Fes clic aquí per consultar el catàleg d’activitats de secundària 2021-2022