11S

L’ANC organitza per la diada una manifestació a Barcelona per reivindicar l’1 d’octubre

Els tiquets d'autocar per baixar a Barcelona i les samarretes ja estan a la venda en diversos establiments de Berga i Puig-reig

per Roger Simon, Berga, Catalunya | 26 d'agost de 2021 a les 16:10 |
Roda de premsa celebrada aquest migdia a Berga | Roger Simon
Enguany, la diada de l’11 de setembre té per objectiu reivindicar l’1 d’octubre del 2017. Sota el lema de “Lluitem i guanyem la independència”, s’ha vist la necessitat de reivindicar-lo i tornar-li a donar valor. Manel Escobet, militant de l’ANC de Berga, manifesta que “des de les institucions es vol enterrar el dia, com si no hagués existit mai”.

La jornada del 11S no serà l’únic dia que hi haurà actes. Hi haurà una sèrie d’esdeveniments que començaran l’11 de setembre a Barcelona amb una nova manifestació. Aquesta tindrà inici a la plaça Urquinaona, pel fet que és el lloc on va haver-hi més resistència quan va haver-hi el final del judici del Procés. Quan sonin les 17:14 hores es baixarà per la Via Laietana, passant per davant de la Prefactura Superior de Policia, arribant a Isabel Segona, i cap a Marquès d’Argentera. Després s’entrarà al Parc de la Ciutadella cap al Passeig dels Til·lers, on hi haurà l’acte polític on hi parlaran Òmnium, l’AMI (Associació de Municipis per la Independència), i l’ANC (Assemblea Nacional Catalana).


L’1 d’octubre es farà un acte polític a la Catalunya Nord, concretament a Perpinyà, en el qual es reivindicarà el paper que va tenir amb el subministrament de les urnes, i aquestes es baixaran fins a Figueres, on es farà el repartiment. Al mateix lloc, se celebrarà un concert musical. Cap al vespre, als llocs de Catalunya on es va presenciar més violència el dia de l’1 d’octubre del 2017, s’hi faran diversos actes.

L’endemà, 2 d’octubre, es faran tres marxes simultànies per reivindicar l’1 d’octubre. La primera anirà de Sant Julià de Ramis (Gironès) fins a Aiguaviva (Gironès), la segona, des de Vinaròs (Castelló) fins a la Ràpita (Montsià), i la tercera, des de Fraga fins a Lleida. Per finalitzar, el 3 d’octubre es farà un acte polític a Barcelona. Tota la informació de cada una de les jornades es pot consultar a la web: diada.assemblea.cat


Des de l’ANC de Berga s’han organitzat autocars per facilitar als berguedans i berguedanes poder baixar l’11 de setembre a la manifestació. D’aquesta manera, els interessats podran comprar els tiquets als establiments següents de Berga: La Copisteria, Intersport, Foto Luigi, Castellers de Berga, i a la parada de l’ANC al mercat del dissabte. A Puig-reig es podran comprar a l’Ajuntament. Josep Altimir, responsable dels autocars, ha informat que esperen poder omplir entre 6 i 7 autocars. “N’hi ha 10 de reservats. Si n’omplim 6 o 7 ja ens podem donar per contents”, ha afegit Altimir. En totalitat  del Berguedà s’espera omplir una desena d’autocars.

Per la part d’Òmnium Berguedà, la presidenta Montserrat Soler dona total suport a l’Assemblea, que són els qui organitzen la manifestació el dia de la diada. Al matí, Òmnium farà un acte al passeig de Sant Joan de Barcelona, que continuarà amb un concert dedicat al públic infantil.  Després tindrà lloc l’acte polític on hi assistiran les entitats i les autoritats. A la tarda, després de la manifestació, hi haurà diversos concerts per a tots els públics.

“Animo a tots els berguedans i berguedanes a ser-hi, a sortir al carrer. Crec que tenim molts motius per tornar a sortir”, ha conclòs Soler. Per altra banda, a Berga en principi no hi haurà cap acte,  ja que tot el suport es destinarà a Barcelona. “El que ens interessa és reforçar l’acte de Barcelona, per tant, si fem alguna cosa a Berga, se sabrà en l’últim moment, perquè volem que la gent vingui a Barcelona”, ha valorat Lluís Escriche, coordinador de l'ANC de Berga.

 

Participació