Junts per Berga denuncia la manca de seguretat ciutadana que viu la ciutat

També demana actuacions immediates a l’Ajuntament de Berga, liderat per la CUP i ERC

Redacció
24 d'agost del 2021
Actualitzat a les 17:08h
Els carrers de Berga, de nit.
Els carrers de Berga, de nit. | Pilar Màrquez Ambròs
El grup municipal de Junts per Berga denuncia la manca de seguretat amb què es viu a la capital berguedana i demana actuacions immediates a l’Ajuntament. En un comunicat publicat a les seves xarxes socials posa de manifest aquest cap de setmana, la situació d’inseguretat amb què viuen els berguedans i berguedanes amb ocupacions il·legals, baralles, tràfic de substàncies estupefaents i agressions vàries. L’últim cas han estat dues agressions amb arma blanca que s’han produït en els darrers dies a la capital.

Per aquest motiu, Junts per Berga reclama un seguit d’accions contundents per tal d’abordar aquesta problemàtica. La primera és ampliar les zones amb càmeres de seguretat, prioritzant les més conflictives: carrer del Balç, carrer Castellar del Riu, carrer Alpens i plaça de les Fonts, entre altres. Com a segona acció, millorar els punts més foscos de la ciutat: Estaselles, carrer Onze de Setembre, plaça de Sant Francesc. Finalment, crear una plataforma que agrupi partits polítics, associacions de veïns i comerciants per tal de fer pressió a la resta d’administracions polítiques i judicials, per tal de capgirar aquesta tendència.

En el comunicat, també incideixen en el fet que a principis de l’any 2021 l’Ajuntament de Berga, liderat per la CUP, va adquirir -per decret d’alcaldia- pistoles Tasser i càmeres de seguretat per ser incorporades en els uniformes dels agents. Aquesta decisió s’hi afegia la que ja s’havia pres el desembre del 2019 autoritzant a la Policia Local a la utilització del gas pebre.

Ferran Aymerich, com a portaveu de Junts per Berga, posa de manifest que “Malauradament des de la seva compra a principis d’any 2021, aquests equips no han pogut ser utilitzats per la Policia Local de Berga, per criteris estrictament polítics de l’equip de govern. I a dia d’avui, malgrat l’empitjorament de la situació, els agents no tenen l’autorització política per utilitzar-los. Aleshores, perquè es van comprar si no hi havia la voluntat d’utilitzar-los.

En aquest sentit, el grup municipal demana al nou alcalde, Ivan Sànchez, que faci efectiva aquesta autorització perquè aquestes eines que l’Ajuntament de Berga va decidir adquirir per als cossos de seguretat de la ciutat, es puguin fer servir al més aviat possible, i serveixin per combatre els diferents fets delictius. “Esperem que el conjunt de decisions que es prenguin serveixin per atacar d’arrel el problema de l’incivisme i seguretat i al mateix temps empoderem i donem seguretat al cos de la Policia Local de Berga, declara Aymerich.
Arxivat a