El grup berguedà SiC Gourmet reobre la font Negra i el converteix en un centre enogastronòmic i cultural

Efrén Vila i Alba Colom estrenen un ambiciós projecte en un dels indrets més icònics de la comarca

NacióBerguedà
24 d'agost del 2021
Font Negra de Berga
Font Negra de Berga | Cedida
El grup SiC Gourmet reobrirà al públic l’antic berenador de la font Negra de Berga el proper 1 de setembre, per donar-hi un nou impuls i convertir-lo en un centre enogastronòmic i cultural per a fer-hi celebracions sota demanda, showcookings i també vermuts musicals. El projecte -liderat per Efrén Vila i Alba Colom-, vol convertir la nova font Negra en un espai a disposició del públic que hi podrà accedir prèvia demanda. “Volem que tothom pugui venir a fer les seves celebracions a les diferents sales de la font Negra”, manifesta el director del nou espai.

El local, ubicat a tocar de l’espai natural protegit de la serra de Queralt, està tancat des de fa cinc anys i és propietat de l’Ajuntament de Berga.

Un projecte amb bones perspectives
La reconversió de la font Negra és un projecte que neix amb molt bones perspectives. Efrén Vila explica que “han estat moltes les persones que ens han demanat poder venir i llogar algunes de les sales que oferim”. També destaca les grans possibilitats per fer-hi activitats que té un indret com la font Negra. Està a tocar de Berga i molt ben comunicat i alhora situada en plena natura entremig de boscos i muntanyes, un fet que el converteix en un espai ideal on gaudir amb tranquil·litat de trobades familiars o amb amics en un entorn únic. El responsable del nou espai gastronòmic i cultural posa en valor el fet de reobrir un local que estava tancat des del 2016 tot i la situació de pandèmia que s’està vivint.

“Malgrat les dificultats, nosaltres apostem per tirar endavant un projecte en el qual creiem fermament”. Així mateix, Efrén Vila recorda que la font Negra “té un valor especial per als berguedans, és un lloc molt estimat”. Per aquest motiu “ens sentim molt orgullosos de poder reobrir-lo i que tothom el pugui tornar a gaudir. Convidem a tothom a descobrir la nova font Negra”.

Sales de lloguer
El grup SiC Gourmet llogarà les estances de l’edifici de la font Negra als seus clients perquè hi puguin dur a terme tota mena de trobades familiars o reunions de grups en petit comitè de manera còmoda i segura. Igualment els oferirà el servei de càtering. D’aquesta manera els seus clients no s’hauran de preocupar de res atès que l’empresa s’encarregarà de tots els serveis perquè puguin gaudir plenament de les seves celebracions en aquest indret situat enmig de la natura i que disposa d’una àmplia zona d’aparcament gratuït, així com també d’una zona de jocs infantils per a la quitxalla.

L’objectiu és oferir “un servei totalment diferenciat de la competència i cobrir un buit de mercat a Berga i el Berguedà”, indica Efrén Vila. Les sales que es poden llogar són tres i tenen diverses capacitats per tal de satisfer un ampli ventall de peticions de forma flexible i adaptada a les necessitats dels usuaris. Així es pot accedir a una sala amb capacitat per a 60 persones, una altra de 20 i la tercera per a 15. Es poden llogar separadament per fer-hi celebracions, però també reunions de treball o trobades informals.

Showcookings, cocteleria i vermuts musicals
La nova font Negra també vol ser un motor de la gastronomia i la cultura berguedanes. Per això, els nous gestors aposten per fer-hi diferents esdeveniments al llarg de tot l’any. Propostes com demostracions de cocteleria, vermuts musicals i showcookings amb maridatges de vins amb els millors cuiners i sommeliers i amb productes de la terra com les tòfones -quan en sigui la temporada-, diu Efrén Vila.

SiC Gourmet anirà informant puntualment, a través de les seves xarxes socials, del calendari de les activitats que programarà per tal de dinamitzar la vida social i cultural de Berga.
 
Arxivat a