Els Bombers formen a Saldes els guardes dels refugis de muntanya de Catalunya

Una cinquantena de guardes reben formació sobre seguretat, rescats de muntanya i emergències

Redacció
21 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:53h
Els Bombers de la Generalitat han aplegat aquest dimecres al refugi Lluís Estasen de Saldes una cinquantena de guardes dels refugis de muntanya que gestiona la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), socis i particulars, amb l'objectiu de donar-los algunes eines en matèria de seguretat, rescats de muntanya i emergències. 

Els Bombers formen els guardes dels refugis de muntanya Foto: Gencat

Amb aquest curs de formació, el cos de Bombers  ha intentat “fer-los partícips” de tot el procés que implica l'emergència a la muntanya, ja que els guardes són els receptors de molts dels avisos que es reben en aquest entorn. Així doncs, es considera “important” que puguin esdevenir informadors qualificats, per ajudar a iniciar possibles recerques de persones perdudes.

Durant tot el dia, els guardes han rebut formació sobre els recursos operatius, de distribució i estructura del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), una xerrada sobre com s'activen els recursos en cas d'urgència, com es posa en marxa la infraestructura logística i quin rol ha de seguir el guarda en determinades situacions. D'altra banda, també s'ha explicat les particularitats dels rescats on intervenen mitjans aeris i les mesures de seguretat a tenir en compte en aquest tipus d'operacions.