S’inicien les obres de la variant de Puig-reig per garantir-ne la circulació segura

L’últim tall d’aquesta via s’ha allargat durant mesos degut al perill imminent de caiguda de pedres de grans dimensions

Redacció
24 d'agost del 2021
Actualitzat a les 10:03h
Obres de la variant de Puig-reig
Obres de la variant de Puig-reig | Ajuntament de Puig-reig
Fa unes setmanes que el Departament de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya ha iniciat les obres d’arranjament del talús del vial que enllaça la C-1411-z i la BV-4131 a Casserres, actualment de titularitat de la Generalitat, i que durant tants anys ha representat un perill per a la circulació i que en diverses ocasions s’ha hagut de restringir per evitar el perill a persones que representa.

Aquesta actuació, que suposa un cost aproximat de 750.000 €, serà executada per la Generalitat de Catalunya, ja que l’administració local no la podia assumir amb recursos propis. L’últim tall d’aquesta via s’ha allargat durant mesos degut al perill imminent de caiguda de pedres de grans dimensions com la de més de cinc tones que es va desprendre últimament i que va provocar el seu tancament permanent.

Després d’anys de persistència, nombroses reunions i negociacions de l’Ajuntament amb el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a finals de 2020 es va aconseguir tancar un acord a tres bandes de les tres administracions, l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat, per tal d’iniciar l’arranjament definitiu del vial i l’assumpció de la titularitat i el manteniment per part de la Diputació de Barcelona. Això permetrà la normalització definitiva de la circulació en aquest tram.

Des de l'Ajuntament són conscients de les molèsties que està provocant aquest tall, sobretot als usuaris del polígon industrial de La Sala, però ha sigut necessari mantenir-lo, sobretot, per evitar el risc a persones i la possibilitat d’accident en el cas del trànsit rodat. Així doncs, el consistori espera que les obres, que tenen una durada prevista de quatre o cinc mesos es realitzin el més ràpid possible, i demanen disculpes a la població per les molèsties que aquest fet hagi pogut ocasionar als usuaris.
Arxivat a