Nou persones del Berguedà segueixen ingressades per Covid-19

L’índex de risc de rebrot és de 110,47 punts i la taxa de reproducció de l’epidèmia se situa a 0,38 punts

23 d'agost del 2021
Actualitzat a la 13:56h
L'Hospital Sant Bernabé de Berga, amb la ciutat de fons.
L'Hospital Sant Bernabé de Berga, amb la ciutat de fons. | Pilar Màrquez Ambròs
La ciutat de Berga ha registrat 15 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 51 casos en els darrers 14 dies.

Actualment, l’índex de risc de rebrot és de 110,47 punts i es tracta d’un nivell considerat alt, mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0,38 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Pel que fa a la incidència a la residència municipal, la detecció d’un cas positiu entre el personal de la residència Sant Bernabé el passat 8 d’agost va comportar l’aïllament preventiu de les persones residents que havien estat en contacte amb la persona i també es van fer les PCR corresponents, el resultat de les quals va ser negatiu, en tots els casos.

La setmana passada es van repetir les proves al personal laboral i les persones residents i els resultats va tornar a ser negatius. Des del passat  divendres, 20 d’agost, no hi ha cap cas de Covid-19 al centre residencial i també ha finalitzat l’aïllament preventiu dels usuaris i usuàries. Per tant, s’ha restablert la normalitat i també s’han reprès les visites de les famílies.

Situació epidemiològica al Berguedà
Del 13 al 19 d’agost s’han registrat 35 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut en data de 22 d’agost de 2021, hi ha 9 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19, no només a l’Hospital de Sant Bernabé sinó també en altres centres sanitaris. Pel que fa a la vacunació, hi ha 27.639 persones vacunades amb primera dosi, 22.888 amb segona dosi i 25.343 amb la pauta completa.

Arxivat a