1 de 10
Defensa forestal

Les ADF del Berguedà estrenen terminals de comunicació

La Diputació de Barcelona ha concedit una subvenció perquè cadascuna en disposi un i puguin informar ràpidament de qualsevol incidència forestal

La consellera Patrocini Canal va participar al lliurament de nou material a Berga. | @ccbergueda.
per Redacció, Berga, Catalunya | 19 d'agost de 2021 a les 08:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Federació de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) han estrenat noves terminals de comunicació que utilitza la mateixa xarxa d’altres cossos d’emergència i que permet comunicar-se ràpidament entre elles. El Consell Comarcal del Berguedà dóna suport i aixopluc a aquestes agrupacions.  La vicepresidenta primera i consellera de Pagesia, Món Rural i Petits Municipis, Patrocini Canal,va participar, aquest dimarts a Berga, en l’acte d’entrega del material a les agrupacions berguedanes.

Aquest terminals són indispensables per poder ampliar la xarxa de voluntaris escampats per la comarca i que en cas de necessitat “puguin comunicar ràpidament qualsevol incidència forestal” va explicar Narcís Torrentó, president de la Federació d’ADF del Berguedà.


La Diputació de Barcelona ha concedit una subvenció al conjunt de les ADF de la província perquè cadascuna d’elles disposi d’un terminal de comunicació anomenat TETRA. Aquest terminal utilitza la mateixa xarxa que els diferents cossos d’emergència de Catalunya: Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Bombers, Servei d’Emergències Mèdiques. Narcís Torrentó va explicar que es tracta d’una xarxa “fiable, amb molt bona cobertura i dona la possibilitat de comunicar amb tot el territori català”.

L’encarregat de gestionar l’entrega d’aquest material és el Secretariat de Federacions d’ADF de Catalunya de la qual forma part la Federació del Berguedà.


Lliurament del material i formació específica


El lliurament dels terminals es va realitzar aquest dimarts a la tarda. L’entrega també va servir per fer la formació necessària als encarregats per tal que dominin aquestes noves eines de comunicació. La formació va anar a càrrec de tècnics especialistes en comunicació del secretariat d’ADF.

La consellera Patrocini Canal va participar a l’acte, a l’aparcament de la zona esportiva municipal del Tossalet de Berga, juntament amb el president de la Federació del Berguedà d’ADF, Narcís Torrentó i Jordi Codina, responsable de comunicacions de la Federació del Berguedà i membre de la junta en representació de l’ADF Sobrepuny. Hi van ser presents una desena d’operadors i 5 vehicles d’ADF.

La consellera Patrocini Canal va destacar la millora que suposarà per les ADF berguedanes disposar dels nous terminals de comunicació. “És important que les ADF tinguin el millor material possible per poder a dur terme la seva tasca de forma eficaç”. Canal, va posar en valor la feina que duen a terme els membres de les agrupacions de defensa forestal amb una acreditada trajectòria a casa nostra. “És d’agrair el treball que fan per preservar els boscos del Berguedà”. La consellera va recordar que el Consell Comarcal col·labora amb la Federació d’ADF del Berguedà “amb una subvenció, suport d’un tècnic i logístic en qualsevol moment que ho necessitin”.

Per la seva banda, Narcís Torrentó va exposar que “des de la Federació del Berguedà agraïm l’interès del Consell Comarcal en la divulgació de la nostra feina i donar valor a tants voluntaris i propietaris que vetllen per l’interès forestal de la comarca
 
Participació