El toc de queda arriba a Berga, on minva moderadament l'estadística pandèmica

Del 6 al 12 d'agost s’han registrat 51 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt de la comarca

X. B.
18 d'agost del 2021
Actualitzat a les 11:24h
Berga haurà d'aplicar el toc de queda a partir d'aquest divendres,
Berga haurà d'aplicar el toc de queda a partir d'aquest divendres, | Laura Masnou.
Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya atén la demanda del Govern català, aquest divendres, 20 d'agost, el toc de queda també afectarà la capital berguedana, ja que la rebaixa de 125 casos per 100.000 habitants que ara s'aplicara als municipis afecta pels pèls la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19 a Berga

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (16/08/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 40 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, amb una incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants de 381,96.

Actualment, l’índex de risc de rebrot és de 362,36 punts (molt alt) a la ciutat, mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0,95 punts, tot de xifres estadístiques que mostren una lleu minva dels contagis en relació a fa tres dies. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa, com és, en data d'avui, el cas.

Incidència a la residència municipal

Els departaments de Salut i Drets Socials de la Generalitat de Catalunya han incrementat la protecció a les residències amb la intensificació de l’actual protocol. Des de mitjans del mes de juliol, el personal no vacunat s’ha de sotmetre a tres PCR setmanals, mentre que el personal vacunat se’n fa una cada setmana. En la realització regular de les proves, es va detectar un cas positiu entre el personal de la residència Sant Bernabé, el passat 8 d’agost. Aquest 16 d’agost, la persona treballadora ja compta amb una PCR amb diagnòstic negatiu i disposa de l’alta mèdica.

La detecció del cas positiu va comportar l’aïllament preventiu de les persones residents que havien estat en contacte amb la persona i també es van fer les PCR corresponents, el resultat de les quals va ser negatiu, en tots els casos. Aquesta setmana es tornaran a fer proves PCR a les persones residents aïllades i si el resultat torna a ser negatiu, es restablirà la normalitat i podran tornar a conviure amb la resta d’usuaris del centre. Actualmen no hi ha cap persona resident ni treballadora amb PCR positiva per Covid-19.

El centre residencial compta actualment amb 61 persones residents assolint la plena ocupació de places disponibles. El total de places del centre és de 64, però 2 estan destinades a l’aïllament per casos de Covid-19 i l’altra plaça restant correspon al programa de respir o descans familiar.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 6 d’agost al 12 s’han registrat 51 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en data de 15 d’agost de 2021, hi ha 6 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vaccinació, hi ha 27.180 persones vacunades amb primera dosi, 22.316 amb segona dosi i 24.617 amb la pauta completa.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 9 al 15 d’agost, la Policia Local ha efectuat 42 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, no s’han interposat sancions.

Arxivat a